Fitbit är synonymt med aktivitetsarmband, men företaget har även ett par modeller som lika gärna kan katalogiseras som smarta träningsklockor. I den här artikeln tar vi en närmare titt på Fitbit Blaze.

Utbytbara armband - men bristfällig design

I likhet med Apple Watch erbjuder Fitbit Blaze mängder av utbytbara armband. Du kan till exempel välja mellan billiga sportband i olika färger, läderband och dyrare metallband. Tyvärr finns det ett mellanrum mellan själva klockan och armbandet, något som drar ner intrycket en aning.

Armband
Det är lätt att ändra utseendet på Fitbit Blaze.

Batteritiden är fem dagar, vilket är riktigt bra jämfört med liknande produkter som Apple Watch. Tyvärr måste du ta loss armbandet för att ladda klockan, något som känns onödigt omständigt.

Kort och gott lämnar designen en del att önska, så vi raskar snabbt vidare till funktionerna.

Riktigt bra funktioner

Det kommer förmodligen inte som någon större överraskning att Fitbit Blaze är riktigt bra på att hålla koll på hur mycket vi rör på oss, trots allt är det ju företagets specialområde.

Fitbit Blaze erbjuder alltifrån stegmätare till verktyg för att hålla koll på sömnen. I princip erbjuds samtliga funktioner som erbjuds i Fitbit Surge, ett av de dyrare aktivitetsarmbanden.

Hjärtslag
Fitbit Blaze håller kontinuerlig koll på din puls.

För att se dagens aktiviteter är det bara att svepa till vänster på pekskärmen. Där kan du välja aktivitet, ställa in en timer, se dina alarm och ändra dina inställningar.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning