Vill du ha full nytta av Fitbit Blaze rekommenderar vi att du laddar ner den tillhörande appen till din mobiltelefon. Här kan du ställa in vilka övningar som ska finnas tillgängliga i din klocka, till exempel löpning, cykling, pilates, tennis, yoga, golf och så vidare.

Fitbit för Iphone
Den tillhörande appen förser oss med all information vi efterfrågar.

En trevlig funktion är att Fitbit Blaze automatiskt känner av om du tar en löprunda eller en cykeltur som varar i minst femton minuter. Informationen skickas sedan vidare till appen, vilket är bra om du är glömsk.

Köpråd och betyg

Fitbit Blaze är kanske inte världens tjusigaste klocka, men det vägs mer än väl upp av funktionerna. Om du bara vill hålla koll på dina aktiviteter är Fitbit Blaze ett betydligt bättre val än Apple Watch, åtminstone i dagsläget.

Fitbit Blaze kan ta emot textmeddelanden och notiser, men det går tyvärr inte att svara på dem. Å andra sidan är det kanske inte lämpligt att ta en paus i aktiviteten för att skriva meddelanden, så det stör oss inte särskilt mycket.

Det som gör att betyget i slutändan blir ganska högt är den tillhörande mobil-appen. Här kan du studera i detalj hur mycket du har tränat, men du kan även hålla koll på dina matvanor och utmana dina vänner på tävlingar.


Fakta: Fitbit BlazeM3 rekommenderar

Funktion: Smart armbandsur för träning.
Utvecklare: Fitbit
Pris: Cirka 2 350 svenska kronor
Mer information: https://www.fitbit.com/se/blaze

Bra funktioner och utmärkt app

Designen lämnar en del att önska

Betyg 4 av 5