Trådlösa lurar i kombination med brusreducering ligger högt på mångas önskelista och flera av de stora tillverkarna lanserar allt fler modeller med just dessa egenskaper. Är du i köptagen och ute efter ett par vettiga lurar finns ett par aspekter som väger extra tungt. Batteridrifttiden är en av dessa och Momentum klarar upp till hela 22 timmars spelande i trådlöst läge, vilket är fullt tillräckligt för de flesta av oss. Att ladda upp batteriet från tomt till fullt igen tar cirka tre timmar.

Själva brusreduceringen är en annan sak, allt för många gånger har vi fått in modeller som ser bra specat ut på pappret och låter riktigt bra när det kommer till musikavlyssning. Ända tills man aktiverar funktionen noise cancelling och ett vinande ljud förstör hela upplevelsen. Så är inte fallet med Momentum.

Grym brusreducering 

Sennheiser kallar sin lösning för ”Noise Guard hybrid” och är en kombination av två brusreducerade system med totalt 4 mikrofoner. Två på utsidan samt två på insidan där de yttre filtrerar höga frekvenser och de inre de lägre. Oavsett teknik så fungerar det riktigt bra och påverkar inte märkbart kvaliteten på musiken. Funktionen är inte den kraftigaste ljuddämparen vi testat men i gengäld håller den riktigt hög kvalitet.

Brusreduceringen är alltid aktiverad i trådlöst läge, så vill du lyssna utan den funktionen får du använda den medföljande kabeln. Men då går du samtidigt miste om alla övriga finesser, som sköts via knappar och reglage placerade på ena kåpan: volymhantering, byte av spår och handsfree-funktionen.

Kabeln i sig har varken fjärrkontroll eller mikrofon, så att använda Momentum trådat bör endast ske där trådlöst inte är tillåtet eller om batteriet är urladdat.

Momentum
Hopfällbara och komfortabla
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Sennheiser Momentum Wireless Pris vid test: 4290 kr.

Bästa pris just nu: 2990 kr