Netflix har börjat göra det svårare för vpn-användare och vdn Reed Hastings kunde inte bry sig mindre om deras klagomål.

– Det är en väldigt liten men högljudd minoritet, säger Netflix till Wired om användare som försöker få tillgång till andra länders Netflixbibliotek än sitt eget genom så kallade virtual private networks som maskerar deras geografiska position.

Läs också: "Apple tänker konkurrera med Netflix"

Konflikten stammar från att även om Netflix finns på många ställen i världen så finns inte allt Netflix innehåll tillgängligt på alla ställen på grund av rättigheter och affärsbeslut. Vissa användare finner detta frustrerande och använder därför vpn eller proxy för att få tillgång till andra länders version av Netflix. Nu när Netflix arbetar hårdare för att blockera vpn-användare säger flera att de tänker bojkotta tjänsten.

Reed Hastings säger sig dock inte vara det minsta oroad över detta utan är istället fokuserad på att få fler personer att använda tjänsten.

"Vi är blott en liten båt i ett stort hav", skriver företagets chef i ett brev till aktieägarna. "Vi tjänar en liten del av våra användares tid och pengar och har gott om omöjligheter framöver att i framtiden vinna mer av den om vi fortsätter att förbättra oss."