Smarta mobiler är en så självklar del av vår vardag, så varför inte försöka göra det digitala livet lite enklare? Det kan vara värt att verkligen fundera på hur du använder din telefon, allt för att göra vardagen lite mer strömlinjeformad.

Att ändra ordningen på din hemskärm innebär visserligen att du måste lära dig en ny ordning, men ett nytänk kan få dig att upptäcka hur skönt det är att inte ha onödiga appar som du sällan eller aldrig använder i vägen för det du verkligen behöver och vill göra. De här tipsen uppmuntrar till att tänka över hur du verkligen använder din telefon, och att eliminera alla störande moment.

Missa inte: Så låter du vänner använda din Androidmobil med gästläget

1. Låt tummen styra

Ibland finns det situationer som får oss att ifrågasätta varför skärmarna nånsin blev större än på den första Iphone. Ponera att du står på bussen med ena handen krampaktigt hållandes i ett handtag medan den andra ännu mer krampaktigt försöker balansera telefonen samtidigt som du försöker nå där längst bort på skärmen för att starta en app – men utan att tappa mobilen i bussgolvet så att glaset spricker och alla tittar på dig. Det är jobbigt, men för dig som ofta hamnar i sådana här obekväma, och faktiskt onödiga, situationer finns det lösningar.

Nämligen: placera alla appar och mappar inom en tumlängds avstånd, så att du tryggt kan hålla allra längst ned på telefonen, vila telefonen mot lillfingret och samtidigt nå allt du behöver. I denna layout finns alla de viktigaste apparna närmast tummen.

Tummen
En mapp nära tummen gör att du kan ha ännu fler appar på en tumlängds avstånd.

Tillsammans med den här tumvänliga layouten kan du med fördel lägga till någon extra hemskärm för att alltid ha dina mest använda appar nära till tummen. Samtidigt kan klockan eller någon annan widget, som du inte interagerar med, gott kan hänga kvar längst uppe på skärmen. Men gud förbjude om du behöver kolla missade notiser …

Lärdom: Slit inte ut din tumme i förtid. Fingret växer inte, men som tur är finns lösningar som denna för att vara lite snällare mot din hårt ansatta smartphone-tumme.