Klassikern: Jurassic Park (Viaplay)
Vad skulle Jurassic World vara utan klassikern Jurassic Park? Exakt, ingenting.

Jurassic World

Steven Spielbergs ambitiösa filmatisering av Michael Crichtons begåvade spänningsroman var en elegant tur i berg-och-dalbanan med lika delar vetenskap, skrikande barn och superintelligenta reptiler. Alltihop sammanfört med en sällan skådad visuell stil och med John Williams vackra musik. Som vi älskar Spielbergs geniala ödleepos!

Dokumentären: Dinosaur 13 (Netflix)
Dinosaur 13 är en fascinerande och dessvärre också sorglig inblick i hur galet det kan gå när en grupp hängivna eldsjälar och vetenskapsmän hamnar i en flerårig rättsprocess.

Dino

Tvisten handlar om vem som ska ha rätten till resterna av en välbevarad T-Rex. I Todd Douglas Millers dokumentär flyger anklagelserna genom luften, samtidigt som det blir storpolitik även av de minsta detaljer och möjligheten att föra över benen hamnar i dödläge.

TV-serien: Terra Nova (Netflix)
Steven Spielbergs tv-serie Terra Nova fick bara en säsong på Fox innan bolaget la ned projektet. Men gillar du en mix av Avatar och Jurassic Park finns det utan tvekan något att hämta här.

Terra Nova

Historien handlar om familjen Shannon som skickas tillbaka i tiden till ett förhistoriskt landskap med arga dinosaurier och krigiska stammar. Deras uppdrag är att skapa morgondagens värld. Något mästerverk blev dock inte den här serien.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning