I väntan på Panasonics kommande nya toppmodell Viera DX900 fick vi in DX780-modellen, en riktigt läcker apparat med ny bildprocessor och dubbla tuners. Och en unika designdetalj som vi inte sett tidigare på tv-sidan.

Panasonic
Du kan montera de medföljande fötterna på två olika sätt beroende på tv-bänk och designpreferenser.

De medföljande fötterna till tv:n kan monteras på två alternativa sätt. Vi föredrar den bredare monteringen, dels av estetiska skäl men också för att apparaten står betydligt stadigare än med fötterna tätare. Men det är smart att erbuda ett alternativ för dig med lite smalare tv-bänk.

Tv:n är överlag riktigt snygg och vi gillar verkligen den nya finishen i ramen. Men det är på insidan det hänt mest sedan föregående generation.


Bättre färger

Bildprocessorn i tv:n är den nya uppdaterade Studio Master HCX som enligt tillverkaren ska erbjuda ännu bättre färger än tidigare. Tv:n har givetvis 4K-panel med upplösningen 3840x2160 pixlar och en modern twin tuner med stöd för DVB-T2, DVB-S2 och DVB-C.

Panasonic

Efter en snabb kanalsökning möts vi av en kort demoprocess som förklarar upplägget med Firefox OS. Det är ett smart-tv-system som vi lärt oss att uppskatta för dess enkelhet, och det rullar på riktigt snabbt i den här apparaten.

Apputbudet är inte jätteimponerande, men vi gillar att vi kan anpassa hemskärmen med att lägga till genvägar till ingångar och tv-kanaler mm. Överlag är tv:ns gränssnitt snabbt och enkelt att hitta i, om än något omodernt. På fjärren finns en direktknapp till Netflix, något som vi sett börjat dyka upp hos flera modeller.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning