Grym bild

Bilden i tv:n är helt fenomenalt bra, framför allt imponeras vi över färgåtergivningen som gör att filmerna inte bara är superskarpa utan även mycket naturtrogna. Tv:n stöder HDR, en ny standard som innebär fler färger och gråtoner, dvs bättre dynamik, och som är nästa stora grej blurayfronten.

Vi testade TV:n med Panasonics egna sprillans nya blurayspelare UB900, som stöder det nya blurayformatet med HDR, och filmerna The Martian och Life of Pi ser helt fantastiskt bra ut. Skillnaden är inte superstor när vi slår på och av HDR, men den finns här. Dynamiken i bilden blir bättre och lite fler detaljer kryper fram, t ex i Pi:s mörka hår när han sitter i sin båt. Även vanligt 4K-innehåll ser riktigt bra ut på den här tv:n – både från skiva och när vi tittar på Netflix och på Youtube.

"Normal"-läget ser bra ut från början men vill du få till den perfekta bilden finns där gott om parametrar att leka med. Och om du vill titta på en fotbollsmatch en solig sommardag, utan möjlighet att mörklägga, då kommer du att uppskatta ljusstyrkan tv:n kan leverera (i vissa scener blir vi nästan bländade av tv:n). I det dynamiska läget får du svårare med färgbalansen. Och tv:ns panel har en tendens att reflektera omgivningen en del.

Panasonic


OmdömeM3 rekommenderar

Trots att det här inte är toppmodellen kostar tv:n strax över 30 000 kronor, är den då värd sitt höga pris? Med tanke på att den har stöd för den senaste tekniken, levererar brutalt bra bild och har alla funktioner vi kan tänka oss så tycker vi det. Att den är supersnygg designmässigt är dessutom extra plus i kanten.


Mycket bra bild
Läcker design
Snabb och lätt att använda


Priset
Knölig timeshift

Fakta Panasonic Viera TX-65DX780E
Tillverkare: Panasonic
Pris: 30 995 kronor
Bildstorlek: 65 tum
Upplösning: 3840x2160
Tv-mottagare: DVB-T/T2, DVB-C, DVB-S/S2 (dubbla)
Processor: Quad core
3D: Ja, aktiv (inga glasögon medföljer)
Smart-tv: Firefox OS
Microdimming: Ja
Hdmi-ingångar: 4 st varav 2 HDR
Mått: 1 453 × 903 × 362 mm
Vikt (med/utan fot): 27 kg/26 kg

Betyg 5 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning