Star Wars

Star Wars Episod IV: Nytt hopp (1977)

Filmen som startade allt är givetvis en kultklassiker i dag – och räknas som en milstolpe i filmhistorien. Historien är en klassisk god mot ond-berättelse, där vi får bekanta oss med Luke Skywalker, Han Solo och Leia och deras kamp mot genomonda Darth Vader och hans rymdimperium. Trots att Star Wars Episode IV har väldigt många år på nacken har den inte tappat dragningskraften. Visst, visuellt har den blivit omsprungen många gånger om, men karaktärerna är så välskrivna och berättelsen så full av äventyrskänsla att det är omöjligt att inte uppskatta den även i dag. 

Star Wars Episod V: Rymdimperiet slår tillbaka (1980)

Efter ett tidigt nederlag kämpar rebellerna i motvind, varpå Darth Vader intensifierar jakten på Luke Skywalker och hans vänner. De inledande 45 minuterna på isplaneten Hoth håller hög actionklass, och under filmens gång introduceras vi för centrala karaktärer som Boba Fett, Lando Calrissian och jedimästaren Yoda. The Empire Strikes Back är långt ifrån en simpel transportsträcka till den spännande upplösningen i trilogins avslutning, utan bjuder på massor av action, karaktärsutveckling och oväntade plot twists.

Betyg 9 av 10
Betyg 9 av 10 Streama på Viaplay, SF Anytime, Itunes, HBO Nordic, Amazon Prime, Blockbuster eller Google Play.

 
 
Starwars

Star Wars Episod VI: Jedins återkomst (1983)
Den tredje och sista delen i originaltrilogin är svagare än sina föregångare, men fortfarande en bra film som dessutom avrundar historien på bästa möjliga sätt. Tyvärr innehåller den en del karaktärer som känns aningen malplacerade (Ewoks!), och en Luke Skywalker som inte är lika välskriven som tidigare. Men som sagt, den sätter punkt på ett alldeles lysande sätt.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Streama på Viaplay, SF Anytime, Itunes, HBO Nordic, Amazon Prime, Blockbuster eller Google Play.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning