Nu för tiden kan vi göra det mesta med hjälp av våra mobiltelefoner, men emellanåt behöver vi växla över till datorn för att få jobbet gjort.

Missa inte: Så får du Continuity till din gamla Mac

Använder du dig av Apples produkter är det lätt att växla mellan prylarna, detta tack vare Continuity. Tyvärr erbjuds ingen sådan funktion i Android, något som ger oss anledning att tipsa om ett par verktyg som ger en liknande upplevelse.

Android

Dela filer och länkar med Pushbullet 

En av de mest kompletta lösningarna för att knyta Android-mobilen till datorn är att använda sig av Pushbullet. Med hjälp av det här verktyget kan du göra en mängd saker, däribland dela filer och länkar mellan olika enheter.

Först och främst bör vi nämna att det kostar en slant att använda sig av den allra bästa funktionen, nämligen möjligheten att kopiera och klistra mellan olika enheter. Denna funktion kräver nämligen Pushbullet Pro som kostar 40 kronor per månad.

Lyckligtvis fungerar övriga funktioner alldeles utmärkt även i gratisversionen. För att komma åt filsystemet på din Android-mobil rekommenderas att du laddar ner en speciell app för Windows eller ett tillägg till Chrome. Sedan är det bara att flytta filer fram och tillbaka precis som du vill.

Pushbullet

Vidare kan textmeddelanden och notiser synkroniseras mellan dina olika enheter, vilket kan vara smidigt. Å andra sidan går det kanske lika bra att använda sig av Facebook Messenger, Gmail eller Hangouts.