pc kontroll

Dual Shock 4

Jodå, det går faktiskt att använda handkontrollen till Playstation 4 även när du vill spela på pc. Kontrollen har stöd för trådlös blutooth-koppling, så om du har en pc med blutooth är det bara att koppla ihop och använda kontrollen trådlöst. Funktionen är dock inte helt klockren, och vi tvingas försöka ett par, tre gånger innan vi lyckas.

Förutom det är det också en bra idé att ladda ner ett externt program, exempelvis DS4Windows, för att kunna modifiera kontrollen. Här kan du bland annat ändra knappuppsättning, ställa in ljusstyrka på kontrollens LED-panel och leka runt med en rad andra inställningar.

Att använda Dual Shock 4 till pc är med andra ord inte lika enkelt som att använda en Xbox One-kontroll, men när du väl får det att fungera har du en alldeles utmärkt kontroll. Greppet och styrspakarna är aningen bättre än standardkontrollen till Xbox One, medan axeknapparna inte når upp till samma nivå. Men överlag skiljer det inte särskilt mycket mellan de båda – och det är förmodligen bara en smaksak vilken du föredrar.

Pris: 500 kronor
Systemkrav: Windows XP och uppåt
Anslutning: Usb, bluetooth

Prisjakt
plus

Blutooth-koppling.
Bra grepp.
Stora modifieringsmöjligheter.

minus

Plastig.
Behöver nästan ha externt program.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10