pc kontroll

Steelseries Stratus XL

Steelseries är en av de större tillverkarna på marknaden när det kommer till gamingtillbehör för pc, och levererar oftast riktigt bra produkter. Deras Stratus-serie finns i några olika utföranden, och går att använda till båda pc och mobiltelefoner.

Om du tänker använda en av deras kontroller för att spela på pc är det framför allt Stratus XL du ska ska välja. Sett till formen rör det sig om en blandning mellan Xbox One- och Playstation 4-kontrollen. Storleksmässigt ligger Stratus XL väldigt nära Xbox One-kontrollen, medan knappuppsättningen har mer gemensamt med Dual Shock 4. Den kommer också med bluetooth-koppling för den som vill köra trådlöst.

Det märks som sagt att Steelseries har sneglat både en och två gånger på konsoljättarnas alternativ. Kontrollen är skön att greppa och har precis rätt tyngd. Men helt perfekt är den inte. Den främsta nackdelen är materialet på styrspakarna, som gör att våra tummar halkar av under intensiva sessioner.

Om du vill ha en kontroll som även fungerar tillsammans med dina mobilspel är det här ett riktigt bra alternativ, men om du enbart tänker spela pc-spel är det bättre att välja någon annan.

Pris: 599 kronor
Systemkrav: Windows 7 och uppåt
Anslutning: Usb, bluetooth

Prisjakt
plus

Fungerar till både mobil och pc.
Bra tyngd.
Skönt grepp.

minus

Materialet på styrspakarna.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10