kontroll pc

Steam Controller

Valves Steam Controller är en udda fågel i sammanhanget. Kontrollen kommer nämligen utan analoga styrspakar, och är istället utrustad med två plattor – tänkta att simulera känslan av att använda mus och tangentbord. Resultatet är dessvärre långt ifrån lyckat.

Inlärningskurvan är skyhög, och du kommer inledningsvis att svära dig hes över hur svårt det är att styra. Efter ett tag sitter kontrollmetoden bättre, men det är ändå långt ifrån lika skönt som att använda en traditionell kontroll. Det här är snarare en kontroll som gör det svårare att spela dina favoritspel – givetvis en förödande nackdel.

Det positiva då? Jo, kontrollen har i det närmaste oändliga modifieringsmöjligheter. Att leka runt bland inställningarna är ett projekt i sig, men om du väl lär dig kontrollera går det faktiskt att spela allt från simpla plattformsäventyr till tunga strategispel med Steam Controller. Men som sagt, det blir aldrig lika bra som att använda en vanlig handkontroll och knappast lika bra som mus och tangentbord.

Pris: 1 289 kronor
Systemkrav: Windows 7 och uppåt
Anslutning: Usb, bluetooth

plus

Enorma modifieringsmöjlgheter.
Det går att kontrollera mer avancerade spel.

minus

Hög inlärningskurva.
Svår att kontrollera även när du har lärt dig.
Små knappar.

Betyg 4 av 10Betyg 4 av 10