Upplevelse

Ge bort en riktigt bra dag

En upplevelse är en jättebra present som går att klicka hem på några sekunder och dessutom är personlig. I dag finns det hur många olika upplevelser i olika prisklass för olika intressen att välja mellan, från vinprovningar till takvandring. Här är några av hemsidorna som låter dig boka upplevelser i present på nätet:

Truestory
Liveit
Greatdays
ICA-upplevelser


Blommor

Buda lite blomster

Om mamma bor på annan ort kan en en bukett budad till hennes adress vara en uppskattad present. Hos Interflora finns det massor av olika alternativ, och de levererar ofta på samma dag om du beställer på förmiddagen.

Nalle-bud

Buda över en sista minuten-nalle

Att skicka blommor via bud är en helt vanlig företeelse, men visste du om att du även kan buda över en Mors dag-nalle? Beställer du senast den 26 maj klockan 15:30 hinner din mamma få en egen gosig nalle, där du själv valt vilka tillbehör och hälsningar som följer med.

Chocklad

Chocklad med posten? Ja tack!

Du kan också buda över chocklad, om din mamma hellre föredrar ätbara presenter. Chokladbudet har ett stort urval av presentaskar och andra godsaker. Dock gäller det att vara snabb, då du måste beställa före 15:00 den 26 maj för garanterad leverans innan helgen.

Streaming

Streaming som Mors dag-present? Ja visst!

Är din mamma en serie- och/eller filmnörd av rang? Då kanske ett abonnemang på valfri streamingtjänst är en uppskattad present. Tar några sekunder att fixa och sedan skriva ut ett fint grattiskort. Klart!

Senaste filmen
Foto: Warner Bros

Ge bort den senaste Hollywood-blockbustern

Strömmad film i all ära, men om du ska se på de allra senaste filmerna är det hyrning eller köp av specifika titlar som gäller. Ett presentkort för köp eller hyrning av filmer är därmed en utmärkt gåva, särskilt om din mamma är en stor filmfantast. Det passar också riktigt bra just nu, då de flesta biosalongerna än så länge hålls stängda på grund av pandemin.

SF Anytime (presentkort)


Ljudbok

Läs eller lyssna på bästa författaren

Nu är sommaren snart här, ett perfekt tillfälle att slå sig ned på stranden eller i hängmattan och lyssna på en bra ljudbok, eller kanske läsa en bok på surfplattan? Ge din mor lite skön läsning eller lyssning med ett presentkort på någon av de här tjänsterna:

Unicef

Ge bort en välgörenhet som present

En av de finaste gesterna som du kan ge bort på mors dag är inte ens ett fysiskt objekt. Det digitala gåvobeviset är nämligen ett tecken på att pengarna du spenderat i din mors namn går till ett riktigt bra ändamål. Ett exempel på organisationer som erbjuder digitala gåvobevis är Unicef, vars olika paket hjälper människor i nöd. Just mors dag-paketet som ger nio personer i låg- och medelinkomstländer tillgång till vaccin mot covid-19 och kostar 288 kronor.

Du finner alla olika alternativ här, och väljer du digitalt gåvobevis hinner du få det före mors dag.

Plantera träd
Foto: Nguyen Thanh Hai

Plantera ett träd som hyllning till din mamma

Här kommer ännu en digital present, denna gång i form av ett planteringsbevis. Ecotrees tjänst låter dig välja en av många olika typer av träd som de själva planterar åt din mamma. Sedan kan hon själv följa hur trädet växer genom Ecotrees hemsida. Eller besöka trädet själv, om skogen det är planterat i är öppen för allmänheten.