Multifjärrkontroller – en kontroll att tämja dem alla

Vill du låta telefonen vara ifred och ändå slippa kontrolldjungeln är multienheter en bra lösning. Det finns en uppsjö av varianter som kan ta över hanteringen från alla dina andra dosor. Programmera en gång och kasta originalversionerna i soptunnan.

Logitech är segmentets okrönte konung. De erbjuder mängder av multifjärrkontrollrar under sitt varumärke Harmony. Längst upp har de sin Elite vilken verkligen ger dig allting du kan tänka dig att en fjärrkontroll ska göra. Och lite till. Plus ytterligare en del. Men den kostar dig flera tusenlappar. De har modeller för en tiondel av priset också för den lite mer priskänslige. 

Fjärrkontroll med många knappar
Om du har slantarna är det Logitechs toppmodeller du ska kika efter.

Vid sidan av Logitech finns en del specialvarianter värda att nämna. Doros Handleeasy ger dig ett en minimalistisk lösning med ett halvdussin stora knappar. Perfekt för alla som har svårt att läsa texten på vanliga kontrollrar.

One For All Urc-8810 ger dig en liten, rund kloss att ställa på bordet. Även i det här fallet är det minimalism som är styrkan. För dig som aldrig använder annat än volym- och kanalknapparna.

Givetvis finns också varianter med fulla tangentbord och pekplattor, som exempelvis Ipazzport Kp-810.