Geocaching
Hitta cachen!

Hitta de gömda skatterna

Har du inte bekantat dig med geocaching ännu så är det dags. Det går ut på att hitta små skatter, utan ekonomiskt värde, som andra gömt på kluriga platser. Och själv gömma skatter om du vill. Enklast är att skapa ett konto på geocaching.com och ladda ned appen Geocaching. Dock krävs ett premiummedlemskap om du vill hitta mer än nybörjarcachar . Gillar du inte det så finns andra appar, till exempel Geocaching Sweden.

Geocaching i App store

Geocaching i Google play
 

WhatBird
Spela in fågelsången. Appen tar reda på vilken fågel det är.

Kolla vilka fåglar som sjunger

WhatBird är en app från Norge som är som Shazam, fast för fåglar och inte låtar. Den verkar lyckas bättre än de som försökt tidigare, men bara om fågeln du hör är en av de 21 som finns i appen. Inte en app för fågelexperterna, de hör redan skillnad på en sparv och en bofink. Appen är gratis så det är bara att gå ut och kolla hur många olika fåglar du hör.
WhatBird i App store

What bird i Google play

TopoGPS
Se höjdkurvor och stigar.

Gå över daggstänkta berg

Nyss kostade Lantmäteriets topografiska kartor jättemycket. Nu har de släppt sitt API fritt för apptillverkare. TopoGPS är en app som snabbt upptäckt detta och ger dig kartor för hela Sverige för 40 kronor. Det är skala 1:50 000 utom i fjällen där det är 1:120 000.

Appen är enkel men funktionell, du kan planera din vandring och även spåra den väg du går och spara. Det går att spara kartor offline i appen.

TopoGPS i App store

TopoGPS i Google play

Turf
Spelplan: Verkligheten

Ta över grannbyn med Turf

Turf är ett spel där det gäller att ta platser i besittning. Verkligheten som spel alltså, och vill du bli bra på detta får du motion. Du kan välja att vara osynlig och smyga på andra spelare, men när du ska inta en zon måste du visa dig. Regler och mer info hittar du på turfgame.com

Turf i App store

Turf i Google Play

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning