Sidan Best Korea´s Social Network ser ut som Facebook och fungerar ungefär som Facebook, men den kommer ifrån Nordkorea. Något som gör den minst sagt ovanlig då den är en av få webbsidor i världen som placeras i militärdiktaturen Nordkorea, där till och med Nordkoreanska sidor oftast ligger på servrar i Kina.

– Jag är inte säker på att det var ett officiellt projekt från de nordkoreanska myndigheterna men någon inne i landet måste ha gjort det, säger Doug Madory, direktör på internetanalysbolaget Dyn, som hittade sajten, till CNN.

Enligt CNN ska Best Korea´s Social Network, som lanserades i helgen, byggts med phpdolphin som är en programvara som låter vem som helst skapa en klon av Facebook. Än så länge finns ingen information om exakt när sajten lanserades eller hur många som är registrerade på den. Det går för närvarande inte heller att gå in på sajten. Av de som hann registrera sig när sajten blev viral valde flera användare att öppet kritisera Kim Jong-un och förstås göra parodikonton.

Nordkoreanska internetlagar är ökänt hård. Majoriteten av befolkningen är förbjuden att använda internet och de som har tillgång bevakas noga. Om Best Korea´s Social Network kommer tillbaka i någon form återstår att se.