Mark Zuckerberg må vara kung över sociala medier, men det betyder inte att han inte har lika kassa lösenord som vi andra. Först kom hackersen efter Katy Perry och det följde de nu upp med att gå efter Facebookchefen.

Missa inte: Nytt ransomware sprider sig som en löpeld

Mark Zuckerbergs Twitter och Pinterest blev då hackade över helgen och tydligen var det inte ens vidare svårt för hackarna. Ourmine Team som sade sig vara ansvariga för attacken postade då via Twitter att de kom in på kontona eftersom lösenorden fanns bland de som nyligen läckte från Linkedin i maj. Vilket skulle betyda att inte ens Facebooks medgrundare har disciplin nog för att ha ett unikt lösenrod för vart och ett av sina socialamediekonton.

Ourmine påstod därtill att lösenordet var "dadada", vilket rent säkerhetsmässigt inte är så många snäpp bättre än "1234" eller "password".

Eftersom Mark Zuckerberg ändå inte twittrat sedan 2012 så åstadkom hackningen ingen större skada. Ourmine påstod även att de lyckades hacka sig in på hans Instagramkonto men har inte några bevis för detta. Facebook förnekar själva att något av deras system har knäckts.