Eva Solo Fireglobe gasol

Snygg design och enkelt handhavande

Eva Solo Fireglobe

Att Eva Solo även erbjuder grillar av olika slag kanske inte alla känner till, men de har faktiskt ett ganska brett utbud med alltifrån små picknic-kolgrillar till större stationära gasolgrillar. Fireglobe är senaste skapelsen och är betydligt mer än bara en snygg installation på verandan.

Till utseendet liknar den till mångt och mycket en vanlig klotgrill, det som avslöjar den är de tre gasreglagen och lite sneda designen. Med hjälp av de tre brännarna går det att enkelt grillar både direkt- och indirekt och det går snabbt att komma upp i önskvärd temperatur. På det medföljande steklocket finns en integrerad termometer som ger en bra överblick om läget.

Eva Solo Fireglobe

Det som imponerar mest är ändå det enkla handhavandet, för att inte tala om installationen. Grillen är färdigmonterad på några minuter och benen går lätt att ta av inför förvaring vilket gör att den tar liten plats i förrådet när den inte används. Kvalitetskänslan i brännare och de lösa delarna är mycket hög och det är en skön känsla i reglagen. Någon som saknas är däremot avlastningsytor och hängare för exempelvis handduk eller gallerborste.

Omdöme

En grill kanske mest för de som kan märket och vet vilken kvalitet det borgar för. Designen är förvisso snygg men aningen anonym. Värmeutvecklingen är snabb och fördelningen av densamma jämn. Att grilla indirekt går alldeles utmärkt tack vara de tre brännarna. Avsaknaden av avlastningsbord (ej ens som extra tillbehör) är ett minus.

Produkt: Eva Solo Fireglobe gasolgrill
Mer info: http://www.evasolo.com
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 4 495 kronor.
Pris nu: 4 495 kronor hos Bagaren och Kocken.

plus

Hög kvalitetskänsla
Snygg design
Handhavandet

minus

Inga avlastningsytor

Betyg 6 av 10

Eva Solo FireGlobe Pris vid test: 5995 kr.

Bästa pris just nu: 4495 kr