Eva Solo Gasolgrill - lyxig designgrill

Eva Solo

Tillverkaren Eva Solo har under lång tid skämt bort oss konsumenter med stilrena skapelser, och den här gasolgrillen är inget undantag. Konstruktionen i rostfritt stål ger ett riktigt lyxigt första intryck och det är inte helt självklart att det handlar om en grill med plats för gasoltub.

Perfekt arbetshöjd

Grillen är 80 centimeter hög, vilket ger en perfekt arbetshöjd, och omkretsen är 59 centimeter vilket räcker gott och väl för en middag till en familj eller två. Reglagen styr mängden gasol i tre olika delar: Den yttre höger och vänster samt den inre. Oavsett vad som ska grillas är det inga problem att hitta rätt temperatur.

Eva Solo
Modellen finns även i rostfritt stål.

Gasol­tuben placeras inuti höljet vilket är smidigt och snyggt. Känslan i vred och konstruktion är mycket hög, och ett medföljande lock skyddar från väder och vind. Som tillbehör finns ett välvt lock med termometer (det kostar cirka 1 500 kronor extra), som förvandlar grillen till en sluten varmluftsgrill.

Sidobord som tillbehör

På minussidan noterar vi ganska snabbt att någon sidobord inte ingår i det redan saftiga priset. Ett sådant finns emellertid att beställa som tillval för runt 1 300 kronor och är något vi verkligen rekommenderar av praktiska, men även av estetiska, skäl till denna lyxmodell.

Eva Solo gasolgrill
Sidobord ingår inte, utan finns som extra tillbehör.

Omdöme

Det här är inte någon billig historia men om design är viktigt för dig och om du klarar dig utan avlastningsbord, då är Eva Solos gasolgrill ett läckert alternativ. Men se till att skaffa locket och sidobordet också så att du kan utnyttja den fullt ut. Modellen finns i svart eller rostfritt utförande.

Produkt: Eva Solo Gasolgrill 59 centimeter
Tillverkare: Eva Solo
Testad: Sommaren 2017
Pris vid test: 12 990 kronor.
Pris nu: 9 879 kronor hos Bagaren och kocken.

plus

Sjukt snygg
Hög kvalitetskänsla
Stor grillyta

minus

Saknar avlastningsyta och lock som standard
Dyr

Betyg 7 av 10

Eva Solo Gas Grill 59cm Pris vid test: 9890 kr.

Bästa pris just nu: 9099 kr