Fler hörlurstester:


Det var främst tillverkarna av träningshörlurar som var tidigt ute med att erbjuda ett trådlösa hörlurar som alternativ till de traditionella, trådade varianterna av in ear-lurar. Av naturliga skäl, för vem vill ha en massa sladdar i vägen i löpspåret eller på gymmet?

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

Trådlösa hörlurar kostar fortfarande en hel del mer än jämförbara modeller med sladd, och som spekulant får du räkna med att lägga närmare 1 000 kronor på ett par bra sporthörlurar från någon av de mest välrenommerade tillverkarna. ”No name”-alternativ från billiga nätsidor är givetvis ett alternativ, men inget vi rekommenderar. Kvalitén, både när det gäller prestanda och hållbarhet, är ofta undermålig.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!


Jaybird X3 – lysande app och stora inställningsmöjligheter

Jaybird X3

Jaybird X3 är alltså den tredje generationen av företagets populära trådlösa sporthörlurar och är i denna upplaga en aning mindre än föregångaren X2. Fjärrkontrollen har ny design och batteriet är numera av litium-jon typ och fixar runt åtta timmars uppspelning. Kvar är givetvis de karakteristiska vingarna för att fixera lurarna bättre i örat.

Jaybird X3

Vingarna kommer i tre olika storlekar och det medföljer en mängd proppar av både i silikon och skummaterial. Att hitta rätt bland mängden kombinationer tar sin lilla stund, men hellre det än illa sittande lurar. Passformen är som bekant en kritisk punkt, dels för själva ljudupplevelsen, dels ska de sitta tajt och inte ramla ur under löprundan.

Till lurarna går det alldeles utmärk att använda Jaybirds app My Sound, och den är riktigt vass. Något av det bästa vi stött på faktiskt. Den är inte nödvändig för att lurarna ska fungera men kombinationen blir så mycket bättre. Bland annat kan du justera ljudet personligt med den inbyggda equalizern. Här finns också en mängd förinställda lägen och dessutom spellistor för Spotify. Upplägget är snyggt och lika kul varje gång att utforska då de uppdateras löpande.

Jaybird X3
Appen är riktigt bra. Massor av inställningsmöjligheter samt en mängd spellistor att välja mellan

Tack vare inställningsmöjligheterna av ljudbilden går det att få till ett riktigt bra ljud, oavsett tycke och smak. Givetvis har 5,8 millimeters-elementet ett finger med i spelet, men mjukvarumässigt är den en riktig fullträff. Blytung bas? Inga problem! Ett mer detaljerat och luftigt uppförande? Absolut!

Det finns egentligen bara en sak vi stör oss på och det är laddningen av batteriet. Det går inte att använda en micro-usb-kabel som på de flesta andra modeller utan här ska det användas en liten dongel som i sin tur kopplas via usb. En dongel som garanterat kommer att komma på villovägar förr eller senare.

Omdöme

Ett par riktigt grymma träningslurar för strax över tusenkronorssträcket är inte alltid lätt att välja ut, med tanke på det enorma utbudet. Vi gör det enkelt för dig och rekommenderar Jaybird X3. Bra passform, en helt okej batteritid, kanonljud och en riktigt bra app – kan det bli bättre? Ja, en smidigare lösning för laddningsförfarandet och det hade blivit full pott. Men vet du med dig att du har koll på dina prylar är detta lurarna för dig.

M3 rekommenderar

Fakta Jaybird X3

Testad: Augusti 2017
Typ: Trådlösa träningslurar, in ear
Anslutning: Bluetooth
Frekvensomfång: 20 – 20 000 Hz
Batteritid: Upp till 8 timmar
Handsfreefunktion: ja
Vikt: 18 gram
Pris: 1 139 kronor hos CDON.
Läs mer: jaybirdsport.com

plus

Bra passform med en mängd olika pluggar samt vingar
Kanonljud
Grym app

minus

Laddnings-dongeln
Mikrofonen (för handsfree-samtal) kunde varit bättre

Betyg 5 av 5

Jaybird X3 Pris vid test: 1149 kr.

Bästa pris just nu: 1738 kr