JBL Reflect fit – Sportlurar med pulsmätare

Nu är förvisso inbyggda pulsmätare i hörlurar ingen nyhet men detär trots allt fortfarande trevligt att kunna få ut mer av din träning och att genom ett knapptryck direkt kunna kolla din puls. JBL Reflect Fit är tillverkarens senaste tillskott i segmentet och ett intressant alternativ till ett enklare aktivitetsarmband.

Som de flesta andra nya sportlurar är dessa en modell med en kraftigt gummibeklädd bygel som ligger an mot nacken och som huserar det uppladdningsbara batteriet och all teknik för kommunikation med din smartphone (bluetooth). Sammankopplingen kan inte bli mycket enklare, håll in strömbrytaren ett par sekunder och enheten är redo för att upptäckas av din smartphone.

Sitter som berget i örat

Passformen är alltid väsentlig, inte bara för att lurarna behöver hållas på plats i löpspåret utan även för att ljudet ska återges i högsta möjliga kvalitet. I detta fall är det extra viktigt då det i höger öronsnäcka finns en liten pulsmätare. För en så exakt mätning som möjligt är en fast och stabil fixering nödvändig. Och vi lovar, de sitter som berget. På gott och ont, är du känslig kan detta ge upphov till obehag då det spänner duktigt i innerörat, speciellt efter ett par timmar.

JBL Reflect Fit

På varje ände av bygeln hittar vi två funktionsknappar. På den högra finns strömbrytaren (som även används för att pausa musiken och för att svara och avsluta samtal), samt aktiveringsknappen för pulsmätning. För att aktivera funktionen hålls denna in i cirka tre sekunder och sedan kalibreras mätaren. När detta är klart behöver du bara trycka in knappen snabbt varje gång du vill veta vilken puls du har. Med den vänstra sidans knappar hanteras volym samt spårbyte. Väldigt användarvänligt och enkelt.

IPX5-klassade och inbyggd pulsmätare

JBL Reflect Fit är klassade med IPX-5 och tål svett och annan fukt. Tack vare pulsmätaren är hörlurarna även kompatibla med många fitnessappar på marknaden som kontrollerar hjärtfrekvens såsom Map My Run eller Endomondo. Batteriet är god nog för upp till tio timmars användning, även med pulsmätaren aktiverad och kan snabbladdas i 15 minuter för en timmes användande.

Ljudmässigt är vi mer än nöjda. JBL kan ljud och det visar de återigen med Reflect Fit. Trots avsaknad av inställningsmöjligheter av ljudet (ingen dedikerad app) låter det suveränt, med blytung bas och en luftig och energisk känsla i det övre frekvensområdet. Mycket tack vara den grymma passformen givetvis men de dynamiska elementen på 5,8 millimeter presterar onekligen över hela registret.

Omdöme

Är du ute efter ett par träningslurar som verkligen sitter bergfast, låter extremt bra och dessutom kan mäta din puls i realtid har du hittat rätt. Användarvänliga till max och en klart godkänd batteritid får du på köpet.

Fakta JBL Reflect Fit

Testad: December 2017
Tillverkare: JBL
Typ: Träningslurar med pulsmätare
Anslutning: Bluetooth
Aktiv brusreducering: nej
Elementstorlek: 5,8 mm
Frekvensomfång: 10- 22 000 Hz
Batteritid: Upp till 10 timmar
Stöd för nfc: nej
Vikt: 37 gram
Övrigt: IPX5-klassade
Pris: 1 490 kronor hos Kjell och Company.
M3 rekommenderar

plus

Pulsmätare
Bra ljud
Passform och användarvänlighet

minus

Kan göra ont efter en längre stunds användande
Saknar en app för ljudinställningar

Betyg 4 av 5