Skullcandy Ink'd Wireless – Budgetalternativ med billig känsla

Skullcandy

Skullcandy har hängt med ett tag nu, och tillverkarens modeller brukar överlag ha uppseendeväckande design och ligga bra till prismässigt. Detta gäller även denna modell med beteckningen Ink’d wireless. Som namnet antyder är detta en trådlös variant av syskonet Ink’d 2.

Snäckorna är fästa i en flexibel ”krage” med två tyngder som vilar på nyckelbenen. Denna krage gör att sporthörlurarna sitter riktigt fast även när du rör på dig. Huruvida det är snyggt eller inte kan diskuteras, men funktionsmässigt fungerar det. Träningshörlurarna kommer i en rad olika färger, och med tanke på att de endast kostar runt 500 kronor anser vi dem vara intressanta.

Installationen är enkel och Bluetooth-funktionen aktiveras genom att hålla in mittenknappen på den ena tyngden. Sedan är det klart att sammankoppla dem med din smartphone. Med de två andra knapparna höjer/sänker du volymen med och byter spår. Det finns även en mikrofon inbyggd för handsfree-funktion. Ljudet som Ink’d levererar får godkänt, men inte mer. Den riktigt lyckade passformen ger ett överraskande bra tryck i basen, men diskant och mellanregister lämnar en del att önska och håller inte samma klass.

Ink’d Wireless blandar och ger. De sitter riktigt bra och öronpluggarna håller tätt även vid aktiviteter. Det medföljer endast två storlekar silikonproppar, vilket är riktigt snålt. Bygeln, eller kragen, är väldigt flexibel och bra men som helhet känns denna modell både plastig och billig. Ljudet är mediokert även om basen är något av ett glädjeämne.

Ink’d Wireless

Vikt: 24 gram
Batteritid: upp till 8 timmar
Laddningstid: I.U
Frekvensomfång: 20 - 20000 Hz
Handsfreefunktion: Ja
Tillhörande app: Nej
Pris: Från 404 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: skullcandy.eu

plus

Sitter bra
Enkelt handhavande
Bra pris

minus

Ljudet håller inte hela vägen
Billig känsla
Endast ett par extra öronproppar

Betyg 3 av 5

Skullcandy ink-d Wireless Pris vid test: 389 kr.

Bästa pris just nu: 465 kr