Bose Soundsport – trådlösa sportlurar redo för tuffa tag

Att Bose kan det här med hörlurar är ingen nyhet. Snygg design och bra passform är även en del av framgångssagan. Nya trådlösa Soundsport är inget undantag. Visst ser de en aning otympliga ut, och sticker faktiskt ut en bra bit när de väl sitter på plats. Men snäckornas form och de flexibla vingarna gör att de sitter riktigt bra och bekvämt – även när vi provocerar dem ordentligt i löpspåret.

Bose Soundsport

Bra skydd mot fukt (i olika form)

Ett par sportlurars viktigaste egenskap, förutom att det ska låta någorlunda bra, är just passformen och att de skall tåla väta i form av vatten eller svett, och här hittar vi inget att anmärka på. Elementen har placerats så att de tål svett och regn och ett vattenavvisande tyg ska verka för att stänga ute fukt. Även knapparna på fjärrkontrollen är inkapslande i ett gummimaterial, vilket i och för sig förtar lite av den distinkta känslan, men ger ett fullgott skydd mot vädrets makter.

Bose tillhandahåller för närvarande fyra olika modeller av sportlurar, från de ”billigaste” med sladd till de trådlösa lyxlurarna med pulsmätare. Just dessa är trådlösa men saknar pulsfunktionen. Kostar en slant gör de ändå, knappt 2 000 kronor för att vara exakt.

Bose Soundsport

Tveksam app

För den summan bör man även kunna räkna hem en vettig app, men här känns det som att Bose snålat in ordentligt. Visst, den hjälper dig med installationen och ser till att den senaste uppdateringen installeras, men sen tar det liksom slut. Kartfunktion, träningstips, ljudinställningar. Ingenting... Jo, just det – volymen kan du ändra. Men denna kan du lika gärna kan justera i musikappen, på telefonen eller på lurarnas fjärrkontroll. Med ”Music Share” kan du förvisso dela din musik från din mobil till en kompis, men det kräver att även denne har ett par kompatibla Bose-lurar.

Tipparna, eller öronsnäckorna, kommer i tre olika storlekar. De är tillverkade i en väldigt mjuk silikon och bör bytas med försiktighet för att inte gå sönder. Har du bara det i åtanke kommer du bli riktigt nöjd med hur de sitter – och låter.

För bra låter det, vilket är lurarnas stora behållning vid sidan om passformen. Det går att spela högt, riktigt högt, utan att det brister i form av distorsion. Gillar du tung bas kommer du att älska Soundsport. Mellanregistret och diskanten är luftig och detaljrik och överlag hittar vi inga svagheter när det kommer till just ljudkvalitén. Röstnotiser kring batteritid och liknande får du om du är ansluten till telefonen. Batteritiden på sex timmar imponerar föga.

Omdöme

Bose Soundsport är ett par snygga och välsittande sportlurar rustade mot väder, vind och svett och levererar ljud som imponerar. En trist, och i ärlighetens namn nästintill meningslösa, appen och batteritiden gör det inte. Även om priset avskräcker en aning är kvalitetskänslan är hög. Rekommenderas om du värdesätter kvalitet framför funktion.

Bose Soundsport Wireless

Tillverkare: Bose
Typ: Trådlösa Sportlurar
Frekvensomfång: i.u
Anslutningar: Bluetooth, nfc
Batteritid: Upp till sex timmar
Vikt: 23 gram
Övrigt: Handsfree-funktion, svett- och vattentåliga
Pris: 1 490 kronor hos Netonnet.
Läs mer: bose.se

plus

Riktigt bra ljud.
Snygg design.
Passform.

minus

Appen.
Batteritid.
Dyra.

Betyg 4 av 5

Bose SoundSport Wireless Pris vid test: 1889 kr.

Bästa pris just nu: 1195 kr