Plantronics Backbeat Go 3 – fukttålig nyhet

Plantronics Backbeat GO 3

Från Plantronics har vi dessa trådlösa hörlurar som mycket väl kan klassas som sporthörlurar. Backbeat Go 3 kommer i två olika färger; Blå/svarta samt i en riktigt läcker kombination av koppar och ljusgrått. De ger ett relativt klumpigt första intryck, men det är inget vi reflekterar över när de väl sitter på plats.

De väger endast 19 gram och vingarna som fixerar propparna i öronen gör att de sitter riktigt bra, även vid fysisk aktivitet. Passform är avgörande när det gäller in ear-lurar och till Backbeat kommer tre uppsättningar silikonproppar. Några extra uppsättningar vingar i olika storlekar medföljer dock inte.

Bluetooth-parningen till uppspelningsenheten går blixtsnabbt, och hela tiden får du information och en bekräftelse uppläst, så det är med andra ord svårt att misslyckas. Via den tillhörande appen kan du bland annat ändra uppläsningsspråket samt uppdatera mjukvaran.

Batteriet räcker till cirka 18 timmars uppspelning och det tar runt 2,5 timmar att ladda upp det. Backbeat Go 3 går även att beställa som ett kit med en förvaringspåse med inbyggt batteri för ytterligare 14 timmars kapacitet.

M3 rekommenderar

Bra vid exempelvis långresor. Ljudet är riktigt bra och fjärren fungerar klanderfritt. Vi noterar emellertid en viss tendens till distorsion vid högre volymer vilket drar ner helhetsintrycket något.

Backbeat Go 3 är riktigt komfortabla trådlösa hörlurar och propparna håller tätt, vilket resulterar i bra isolering från ljud utifrån. Ljudet är överlag rent och rikt på detaljer, men vi saknar det riktiga trycket i basen. Påsen med inbyggt batteri är cool och fyller en vettig funktion.

Plantronics Backbeat Go 3

Vikt: 19 gram
Batteritid: upp till 18 timmar
Laddningstid: Upp till 2,5 timmar
Frekvensomfång: I.U
Handsfreefunktion: Ja
Tillhörande app: Ja, en enklare.
Pris: 761 kronor hos Proshop.
Läs mer: plantronics.com

plus

Enkelt handhavande
Bra ljud överlag
Svett- och fukttåliga
Komfort och passform

minus

Viss distorsion vid hög volym
Något klen bas
Snålt med extra proppar/vingar
 

Betyg 4 av 5

Plantronics Backbeat Go 3 Pris vid test: 831 kr.

Bästa pris just nu: 449 kr