Smidig app underlättar

Automower Connect, som förra året lanserades som ett tillbehör, medföljer den här maskinen. Med en app i din smartphone kan du enkelt hålla koll på din klippare, parkera den, ställa timer och även se på en karta exakt var i trädgården den befinner sig, med imponerande precision. Vid några tillfällen fick vi inte kontakt med klipparen förrän efter ett antal försök, men bortsett från det funkade appen riktigt bra.

Husqvarna automower 450X
Den tillhörande appen är riktigt enkel att använda och bortsett från att den inte alltid hittade klipparen i första försöket funkade appen klockrent.

Du kan välja mellan olika stöldskyddsnivåer i klipparen, den har ett antal olika sensorer som känner av om tjuven bär iväg med den, och har både pinlås och tidslås. Och en inbyggd högljudd siren. Med en prislapp på 37 900 kronor är det viktigt med bra stöldskydd då maskinen ska leva sitt eget liv ute på gräsmattan, även när du är bortrest.

M3 rekommenderarSammanfattning

Efter ett antal veckor med Husqvarnas Automower 450X är vi riktigt imponerade. När du väl vant dig vid själva konceptet, och dragit avgränsarkabel i trädgården, finns det ingen väg tillbaka. I alla fall inte med en sådan här grym maskin som verkligen tuffar på och tar sig fram otroligt bra samtidigt som resultatet gör grannarna avsundssjuka. Priset är högt, men ett grymt val om du vill ha en stabil och pålitlig maskin som levererar bra resultat. En maskin som du dessutom har stenkoll på i mobilen. Du kommer garanterat inte att bli besviken på Husqvarnas nya värstingmodell.

plus

Mycket bra klippresultat
Framkomligheten
Automower Connect!

minus

Ganska dyr

Fakta Automower 450X
Tillverkare: Husqvarna
Rekommenderat pris: 37 900 kr
Maximalt klippområde: 5 000 kvadratmeter (+/- 20%)
Maximal lutning: 45 procent
Batterityp: Li-ion
Klipptid/laddning: 260 min
Laddningstid: 75 min
Energiförbrukning: 23 kWh/mån vid maximal användning (5 000 kvadratmeter)
Klipphöjd: 20-60 mm
Klippbredd: 24 cm
Klippsystem: 3 st ledade knivblad
Ljudnivå: 59 dB
Säkerhet: Pinkod, siren, tidlås, lyftsensor, installationslås
Appstyrning: Ja, Automower Connect
Storlek: 720x560x310 mm
Vikt: 13,9 kg
Övrigt: Ultraljudssensor, gps-assisterad klippning

Betyg: 5 av 5