Libratone ligger inte på latsidan och knappt har svallvågorna lagt sig sedan den senaste lanseringen, i vintras då multiroom-högtalarna Zipp såg dagens ljus. Nu kommer One, som övertygar från start.

Libratone One Click

One liknar till stora delar Beoplay A2 (Bang & Olufsen) som vi skrivit om förut. Till skillnad från syskonen Zipp, som är runda, är One platt och rektangulär och därmed mycket smidigare att packa ner i väskan. Vilket också är meningen. De större modellerna har förvisso även de ett inbyggt batteri, men passar bättre i hemmet om i frågar oss. One är däremot som skapt för att tas med till stranden eller på utflykten.

Missa inte: Här är bästa multiroom-högtalarna

Libratone One Click

Runt om högtalaren löper en gummiram som är avtagbar. Olika sektioner går att ta loss och ersätta med andra, exempelvis en krok för att kunna hänga upp högtalaren, eller ett handtag för att bära den med sig. Det hela är mycket enkelt och manövern går snabbt. Gummilisten är även skyddande mot stötar. Lägg därtill en IPX4-klassning, vilket innebär stänksäker, så har ni här en utmärkt följeslagare för sommarens äventyr.

Att komma igång och koppla ihop högtalaren med din telefon är enkelt, via bluetooth gåt det snabbt. One Click går även att köra i nätverket och då möjliggörs kommunikation med eventuella andra Libratone-högtalare i hemmet. Har du fler än en högtalare kommer även tillverkarens app till sin rätt då det är med hjälp av den du enkelt sammankopplar enheterna med varandra. Har du endast en, kan det vara på sin plats att ladda hem den ändå, för uppdateringarna i mjukvaran.

Libratone One Click

Som sagt, vi gillar verkligen formatet och det faktum att du kan förändra högtalaren beroende på vad du skall ha den till vid just ett specifikt tillfälle. Att handhavandet är busenkelt förvärrar inte saken. Det finns endast en knapp på högtalaren och använder du inte appen är det med denna alla funktioner styrs. Den är rörelsekänslig och reagerar på olika kommandon, för att höja och sänka volymen sveper du i en cirkelrörelse med- eller moturs.
Ljudet är förvånansvärt bra, med tanke på högtalarens storlek, och spridningen av detsamma är ännu bättre. Detaljerna i musiken kommer till sin rätt och basen är fullt tillräcklig för att ge den där dynamiken i ljudet vi alla vill åt. Upp till 70 procent (ungefär) hänger alla delar med utan problem, sedan säger naturlagarna stopp och det börjar skräna en del i elementen. Men då har du med råge passerat ”normallyssning” och gått över till party-mode, så vi är minst sagt imponerade.

Sammanfattning

One click tar obestridligen revansch sedan sist det begav sig, vi blev ju inte alltför begeistrade i syskonen Zipp när vi testade dem i multiroom-sammanhang. Här har tillverkaren lyckats med konstycket att samla mycket, och bra, ljud i en liten förpackning som inte bara ser oförskämt bra ut, den tål även en del väta och batteriet övertygar med 12 timmars speltid. Priset på 1 849 kronor är med andra ord inte mycket att bråka om…

plus

Snygg design
Bra ljud, med tanke på storlek
Går att koppla ihop med andra högtalare

minus

Låter illa vid maxvolym

Fakta Libratone One Click

Typ: Portabel och trådlös högtalare
Tillverkare: Libratone
Pris: 1 849 kronor
Anslutningar: Bluetooth, wifi samt aux
Storlek: 12 × 4.1 × 20.5 centimeter
Batteritid: Upp till 12 timmar
Övriga funktioner: IPX4-klassad, går att koppla ihop med ytterligare en högtalare för stereoljud.

Betyg 9 av 10