Måttliga specar

ZTE Blade V7 Lite är inte direkt något att skryta med prestandamässigt. Den har en fyrkärnig 1 GHz-processor som presterar ungefär en fjärdedel så bra som de bästa nya mobila kretsarna. Det räcker i och för sig gott och väl för vanligt surfande, filmvisning, media och de flesta vanliga appar. Enstaka dåligt optimerade webbsidor gör att dt hackar och i vissa situationer, som när vi försöker zooma i ett högupplöst foto, får Blade V7 Lite ta ett par extra tiondelar på sig för att tänka.

Kameran på 13 gör annars ett hyfsat jobb utan att direkt imponera. Foton ser bra ut så länge du har bra ljus att plåta i. Du får också se upp med att zooma in för mycket eller beskära för att sedan förstora upp bilder. Då framträder en del oväntade artefakter, som tydliga spår av skärpefilter. I alla fall om du tar foton i automatiskt standardläge.

Kameraapp
Kameraappen i Blade V7 Lite är inte extremt funktionsrik, men manuella läget ger en hel del användbar kontroll.

Dubbla blixtar

I dunkelt ljus får vi ett visst brus i bilden, men inte så mycket som i många andra billigare mobiler. Appen har många effekter och ett kul manuellt läge för den som vill experimentera. ZTE får pluspoäng för att Blade V7 Lite har blixt både fram och baktill. Framtill sitter en 8-megapixelsenor som även den gör ett godkänt jobb. Blixtenr är lite aggressiv, så selfies på natten kan bli lite utfrätta. En en blixt är bättre än ingen blixt.

ZTE Axon Mini bjöd på ett nästan överväldigande överflöd av funktioner i hårdvaran och systemet, och en liten del av dessa går också att hitta häri Blade V7 Lite, till exempel schemalagd på- och avstängning, färgteman och effektinställningar för hemskärmen, en stor mängd geststyrningar. Annars är det Android 6 med samma gränssnitt som i Axon Mini, men inte med dess extra lyxiga tema i guldstil.

ZTE Blade V7 Lite gränssnitt
ZTE har ingen separat app-meny i sina mobiler, utan alla ikoner hamnar på startskärmarna, ett eller ett par svep åt sidan.

M3 rekommenderarOmdöme

Blade V7 Lite bjuder verkligen på mycket telefon för en liten slant. Närmsta konkurrenterna är till exempel HTC Desire 530 och Microsoft Lumia 650. Och de är bägge klumpigare, plastigare och har färre funktioner att skryta med. Klarar du dig med beskedliga prestanda (och är ärligt talat, det gör de flesta av oss) är det här väldigt mycket telefon för pengarna. Det som möjligen talar emot den är en inte så imponerande kamera.

Fakta ZTE Blade V7 Lite

Tillverkare: ZTE
Funktion: Smartphone
Systemkrets: Mediatek MT6735P
Processor: Cortex A53, 1 GHz quad core
Grafik: Mali-T720 MP2
Minne: 2 GB RAM
Lagring: 16 GB, plats för mikro sd (använder en sim-kortsplats)
Bildskärm: 5 tum ips, 720x1280 bildpunkter
Kameror: 13 megapixel med led bak, 8 megapixel med led fram
Anslutningar: Mikro usb 2.0, 3,5 mm headset
Kommunikation: 2g, 3g, 4g, 802.11b/g/n, bluetooth 4.0, a-gps
Operativsystem: Android 6.0
Övrigt: Fingeravtrycksläsare, stöd för dubbla sim-kort
Batteritid: 6h 20mni webbvideo (wifi), 8h blandad användning (4g), 18h samtal (3g)
Storlek: 14,5 x 7,1 x 0,85 cm
Vikt: 135 g
Pris: 1 800 kr

Prestanda

Antutu Benchmark 6: 23 538 poäng
3dmark Ice Storm Unlimited: 3 084 poäng

plus

Design och byggkvalitet
Smarta extrafunktioner
Bra selfiekamera
Bra batteritid
Priset

minus

Låga prestanda
Medioker huvudkamera
Trista högtalare

Betyg 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

ZTE Blade V7 Lite Pris vid test: 1610 kr.

Bästa pris just nu: 999 kr