>> Pokémon Go PvP: Här hittar du allt om Trainer Battles

AR Kit-stöd på G till Pokémon Go

Under ondagen avslöjade Niantic att Pokémon Go "inom kort" får stöd för en funktion Iphone-ägare efterfrågat länge – nämligen AR Kit. Med kodspråket blir fickmonsterna mer verkliga än någonsin och Niantic väljer att kalla det för "AR+".

För att AR+ ska fungera krävs en Iphone 6s eller nyare modell. Vidare måste telefonen ha IOS 11 installerad som är operativsystemet Apple introducerade AR Kit i.

Go

Och tack vare AR Kit blir de små monsterna i Pokémon Go mer autentiska. Exempelvis är en pokémon fäst vid en fast punkt vilket innebär att spelarna kan närma sig dem, men också gå längre ifrån. Ju närmare en pokémon du är desto enklare blir det att fånga den. Dessutom får du en speciell bonus som belöning.

Det innebär dock inte att du kan gå hur nära som helst. Med AR+ kommer även ett helt nytt system som gör att den pokémon du möter märker av vad du befinner dig. Om den på något sätt känner sig trängd kommer den att fly.

Go

"Föreställ dig att du tittar upp på en massiv Onix eller går runt en gigantisk Snorlax som blockerar din väg", skriver Niantic på sin hemsida. "Den här funktionen för oss närmare att presentera pokémon på det viset de hade varit om de funnits på riktigt".

Då AR Kit endast finns till IOS är Iphone-användarna först ut. Det är oklart om Niantic kommer att stöjda Googles variant AR Core i framtiden.

Pokémon Go får vädersystem och 50 nya monster

Niantic släpper nu lös nästa Pokémon-generation på Pokémon Go. Totalt släpps 50 nya monster till spelet som tidigare först sågs i Pokémon Ruby och Sapphire till Gameboy Advance.

Utöver det får Pokémon Go också ett helt nytt vädersystem som gör att vissa monster enbart kommer gå att fånga under särskilda väderförhållanden.

Det aktuella vädret där du befinner dig kommer nu synas direkt på kartan i spelet och påverka Pokémon Go på en rad olika sätt.

Beroende på vädret kommer Pokémon att dyka upp på olika ställen, de kan också vara starkare och ge mer poäng för att fånga. Vissa Pokémon som Mudkip, Cacnea och Snorunt kommer också bara gå att fånga under särskilda väder som regn, sol och snö. Olika Pokémon kommer också att dyka upp beroende på vilken årstid det är.

Så på med sydvästen nu och ge dig ut och jaga mobilmonster.

Byte i Pokémon Go är på väg – men kommer att dröja

I de klassiska Pokémon-spelen till Nintendos bärbara konsoler är byte av Pokémon en självklarhet, likaså att kunna strida mot vänner. I Pokémon Go finns dessa funktioner inte än men de är på väg.

I en intervju med Bloomberg berättar Tsunekazu Ishihara, chef på The Pokémon Company, att man kommit ungefär ”10 procent in i arbetet”.

pkmn

”Vi har bara lyckats med 10 procent av vad Pokémon och Niantic försöker att göra”, sa han och fortsatte:

”Framöver kommer vi att behöva inkludera fundamentala Pokémon-upplevelser så som byte av Pokémon och strider mellan spelare. Och andra möjligheter”.

Det låter på Ishihara som att funktionerna kommer att dröja. Dock kommer två större uppdateringar ske i år. Vad det gäller vet vi inte än.

Så besegrar du och fångar en legendarisk Pokémon i Sverige

Du hittar legendariska raid-strider precis som vanligt: Knalla runt i ett bebyggt område med ett flertal Pokégym och vänta på att en börjar. Du kan se raid:er i närheten genom att öppna rutan med närliggande Pokémon och svepa åt vänster. En siluett av monstret i fråga och fem små huvudikoner visar att det är en legendarisk Pokémon.

För att slåss mot en legendarisk Pokémon gör du som vanligt: Gå med i raid:en, vilket kostar ett raid pass, och vänta tills du är i lobbyn med andra spelare. Om du inte har lagom många spelare kan du lämna striden och vänta tills fler har dykt upp – ditt raid pass gäller tills striden är över.

Om din grupp misslyckas med att besegra monstret inom utsatt tid kan ni hela upp era Pokémon och försöka igen.

Vilka Pokémon du ska använda för att ha bäst chans att besegra varje legendarisk Pokémon hittar du bland annat här. Golem och Tyranitar är väldigt bra mot nästan allihop.

Chansen att fånga en legendarisk Pokémon
Reddit-användaren Epimetheos delade den här grafen som visar din chans att fånga legendariska Pokémon.

Lyckas ni besegra den får du som vanligt några föremål, och chansen att fånga monstret. Du belönas med mellan sex och 14 speciella Pokéballs för att fånga det med, och kan använda bär som vanligt. Grundchansen för att fånga en legendarisk Pokémon är ynka tre procent, men med Razz Berry eller Golden Razzberry, fullträff med Great eller Excellent, guldmedaljer för monstrets typer, och curve ball (snurra bollen innan du kastar) kan du komma upp till som mest omkring 24 procent chans att fånga den.


Pokémon Go-appen var ett av huvudnumren när nya Apple Watch presenterades. Den använder klockans gps för att hålla reda på var du är och hur långt du gått.

Pokémon GO till Apple Watch

Har du en Apple Watch får du appen till klockan när du uppdaterar mobilappen till senaste versionen. Om du inte har ställt in att appar ska installeras på klockan automatiskt öppnar du appen Watch och installerar därifrån.

Läs även: Allt om Nintendos nya spelkonsol Switch

Värt att notera är att du inte kan fånga Pokémon direkt i din klocka. Däremot får du notifikationer när ett monster befinner sig i närheten, när ägg kläcks och när du befinner dig nära ett Pokéstop. Du kan också samla Pokéstop-föremål direkt i Apple Watch, och dina promenader med klockan på handleden räknas till den distans som krävs för att kläcka Poké-ägg.

Pokémon GO Apple Watch

Ikonen för Pokémon Go i klockan ser ut som en pokémonboll. Du kan ställa in i klockan om du vill ha en påminnelse varje gång det finns en pokémon och ett pokéstop i närheten. Pokémon Go begär tillgång till dina hälsodata för att kunna uppdatera stegräkning och annat.