Bose QC 25 har hängt med ett tag nu och det var inte en dag för tidigt att denna trådlösa variant äntligen lanserades. Utseendemässigt är de i stort sett identiska förutom lite annorlunda färgkombinationer, vilket är förståeligt – varför ändra på ett vinnande koncept? Designen håller ännu och de är knappast en ovanlig syn, speciellt inte om du är på resande fot. Bullrande platser, som inne i ett flygplan eller en tågvagn är miljöer som Bose brusreducerande lurar trivs i. Bose har med andra ord övertygat förr och QC25 placerades i topp i vår stora genomgång tidigare som du hittar här.

Bose QC 35

Precis som tidigare är även dessa hörlurar riktigt bekväma, och den oförskämt sköna stoppningen, både runt öronen och mot hjässan håller högsta klass. Att koppla dem samman med din smartphone går både snabbt och är enkelt, och görs antingen via en traditionell sökning eller via NFC. En syntetisk röst informerar hela tiden om status och återstående batteritid.

På ena kåpan är väl markerade kontrollknappar placerade, tre till antalet. Med två av dessa sköter du volymen, den tredje är en så kallad flerfunktionsknapp och används för att besvara och avsluta samtal, byta spår samt aktivera Google Talk eller Siri. Det finns även en dedikerad app att ladda ner, en enkel historia som kan användas för volyminställning och för att ansluta ytterligare en enhet med.

Grym brusreducering

I trådlöst läge är brusreduceringen alltid aktiverad. Nu finns det ingen egentlig anledning att stänga av den då den är riktigt bra, men det finns lägen då en bättre hörbarhet från omgivande miljö kan vara av intresse. Vill du ha valfrihet mellan aktiv och avslagen brusreducering får du helt enkelt använda den medföljande kabeln. Tyvärr kan du då inte använda dig av funktionsknapparna på kåpan eller appen, utan låtbyte och volym får göras via telefonen. Som enskild funktion är brusreduceringen riktigt vass och lämnar lite att önska. Bullret dämpas effektivt, och även om högfrekvent brus aldrig går att få bort helt är det en markant skillnad mot att inte använda funktionen. Ett visst sus hörs om du inte lyssnar på musik, men i jämförelse med vissa konkurrenter är det rena himmelriket.

Batteritiden ligger på runt 20 timmar i trådlöst läge – och använder du kabeln förlängs tiden till det dubbla. Efter det kan du givetvis använda dem som ett par vanliga lurar med den analoga kabeln.

Ljudet är riktigt bra, oavsett om du väljer trådbundet eller trådlöst och skillnaden mellan dessa är knappt märkbar. Överlag är ljudet väldigt luftigt och rent med bra dynamik trots en viss tendens till distorsion vid högsta volym.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Bose QuietComfort 35 Pris vid test: 3432 kr.

Bästa pris just nu: 2242 kr