Nu var det aldrig något snack, målet på Kickstarter nåddes med råge. Men oavsett om insamlingsmål är avklarade är det inte alltid säkert att produkterna når ut till oss konsumenter, och inte alltid till Sverige, eller ens Europa. Med The Dash har Bragi lyckats forcera de första hindren, ordnat med distributörer och skeppat de första enheterna ut till oss journalister. Nu är det dags att bekänna färg.

Missa inte: Få ut max av din träningsklocka

Smidig lösning för laddning

The Dash levereras i en riktigt snygg låda som till mångt och mycket liknar en bok med tjocka sidor. På varje sida presenterar funktionerna och hur du kommer igång. Längst bak ligger hörlurarna i en liten ask. Asken är i hårdplast och skyddar lurarna när de inte används, och det är även här de laddas. Inbyggd i det lilla etuiet finns ett inbyggt batteri på 2200mAh med kraft nog att ladda The Dash upp till fem gånger. Lurarna i sig klarar endast tre timmar användning så lösningen är både nödvändig, smidig och väl genomtänkt.

The Dash

Jämfört med Onkyos helt trådlösa hörlurar som i stort sett endast kan användas som musikuppspelare, rymmer The Dash massor av funktioner och teknik. Trots det är de varken större eller påtagligt tyngre. Det medföljer fyra par öronkuddar i silikon. Det tog oss ett tag att hitta rätt storlek och att byta ut dem är lite småkrångligt. Lurarna ”skruvas” sedan in i öronen. Till en början känns det som om de skall falla ur vid minsta rörelse, men de sitter fast ordentligt. Vi bär dem både i löpspåret och under en fotbollsmatch (med allt vad det innebär med tacklingar osv.) och det de gånger vi får justera dem är lätträknade. Imponerande!

Inbyggd musikspelare möjliggör lyssning under vattenytan

Att koppla ihop lurarna med en smartphone är relativt enkelt. Ladda ner den kostnadsfria appen och följ instruktionerna och det är klart. Du behöver skiva in en slumpgenererad säkerhetskod, vilket känns lite överdrivet. Speciellt då kommunikationen vid ett par tillfällen bryts under testperioden och vi får gå igenom samma procedur igen.

The Dash

Med The Dash kan du lyssna på strömmad musik som med vilka andra bluetooth-lurar som helst. Dessutom finns en inbyggd musikspelare som rymmer 4 gigabyte, vilket gör att du inte är beroende av din mobil, exempelvis när du skall ut i löpspåret. Lurarna är även vattentäta och i och med den inbyggda spelaren går det att lyssna på musik även under ytan, något som inte är möjligt med bluetooth.