Samtliga funktioner syrs via en optisk rörelsesensor

På varje hörlur finns touchkontroller för att styra de olika funktionerna. Med den högra styr du musik- samt samtalsfunktionerna, med den vänstra aktiviteterna. I hörlurarna sitter nämligen en biometrisk sensor som kan mäter din puls, räkna antal steg (eller simlängder, sträckan du cyklat, och så vidare) och hur registrerar hur länge du varit aktiv. Genom att trycka med fingret på den vänstra hörluraren får du aktuell information uppläst, men all data finns även att tillgå i appen, antingen efteråt eller under tiden du tränar.

The Dash
Skaka på lurarna och lysdioderna ändrar färg beroende på hur mycket kraft som finns kvar i batteriet

Den passiva brusreduceringen är riktigt bra, tack vare passformen, och ljudkvaliteten är således inte mycket att orda om. Det låter riktigt bra, med dynamik över hela registret och en tung bas som, om du skruvat i lurarna ordentligt i örat, mullrat ordentligt. Vill du höra mer av omgivningen går det att släppa in och förstärka omgivande ljud genom ett svepande med ett finger på ena hörluren.

Handsfree-funktionen är även den riktigt bra. Ett inkommande samtal åsidosätter alla andra pågående aktiviteter och vill du, kan du svara genom att nicka eller neka genom att skaka på huvudet. I annat fall tappar du med fingret på höger enhet. Riktigt coolt och användbart.

Bragi The Dash Pris vid test: 2990 kr.

Bästa pris just nu: 2989 kr