Sorteringshatten

Sorteringshatten (Harry Potter)

Okej, nu kanske någon viktigpetter säger att Sorteringshatten från Harry Potter är faktiskt magi och inte teknologi. Eller är den rentav magisk teknologi? För du vet, hade vi bara haft med saker som är vetenskapligt möjliga (i alla fall så vitt vi vet) på den här listan så hade den blivit väldigt kort. Sorteringshatten är perfekt för alla vilsna millenials som inte vet vad de ska göra med livet. Plötsligt får de en plan och identitet och kan utgå därifrån. Allt också baserat på Sorteringshattens expertis snarare än fördomar och gissningar. Synd bara på alla syo-konsulenter.


Pokéballs

Pokéballs (Pokémon)
Pokémon Go i all ära, men vi har en bit kvar till att fånga Pokémons på riktigt. Det optimala scenariot här hade förstås varit om det också hade funnits Pokémon på riktigt och inte bara Pokébollar. Fast vi kan förstås nöja oss med att fånga ekorrar, sköldpaddor och igelkottar så länge. Och sen kan vi låta dem slåss mot varandra. Fast vänta, det där sista låter högst inhumant och olagligt. Wow, Pokémon-världen är rätt sjuk i huvudet ändå? Eller det kanske hade blivit som i spelen att Pokémonsen/djuren “gillar det”? Aja, i vilket fall hade all världens djurtransporter blivit väldigt enkla.


DeLorean

DeLorean time machine (Tillbaka till Framtiden)
Visst, det finns gott om smidigare tidsmaskiner. Men det finns ingen som är lika cool som den Doc Brown och Marty McFly brukar i filmtrilogin Tillbaka till Framtiden. Vi tror rentav att den gode doktorn visste vilka problem som skulle uppstå när han bestämde sig för att bygga en tidsvrängare av en av historiens sämsta (men återigen coolaste) bilar. För vem orkar bry sig om säkerhet när dörrarna öppnas uppåt?


Lightsaber

Lightsaber (Star Wars)
Oj, det här verkar farligt kanske någon tänker. Men vet ni vad? Brödknivar är farliga också. Problemet med fan boys som skulle skada sig själva när de återskapade berömda filmscener skulle snabbt ta hand om sig själv och kvar skulle vara ett stiligt multiverktyg som kan användas från allt till svets, värmeelement och bollträ (om än att det sista kräver att någon uppfinner en blaster rifle i samma veva förstås). Ska vi vara helt ärliga är livet nog bättre utan riktiga light sabers men det hindrar inte önskedrömmen att få hålla i en riktig en dag från att vara så stark att vi oansvarigt kan tänka oss blunda för komplikationerna.


Jupiter Ascending

Gravity Boots (Jupiter Ascending)
Visst hade vi kunnat välja Marty McFlys hoverboard från Tillbaka till Framtiden Del 2, jetpacken från The Rockeeter eller rentav Tony Starks dräkt i Iron Man. Men ingen av dem är ju i närheten av lika användarvänlig som Channing Tatums vargmutants seglarskor från den kanske inte superbra filmen Jupiter Ascending. Du kan alltid ha dem med dig och dynamiken och möjligheterna de tillåter överträffar vida de andra klumpiga alternativen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning