Är myggproblemen stora är det myggfångare med gasol som gäller och arbetar kontinuerligt och minskar myggbeståndet på sikt över säsongen. Dessa utrotare lockar till sig mygg och knott genom att simulera en människas utandning, doft och värme. Där myggen sedan väntar sig en brakmiddag dras de i stället genom en fläkt ner i en behållare.

Gemensamt för de gasoldrivna maskinerna är att det tar tid innan full effekt uppnås och det gäller att vara ute i god tid och börja infångningen redan vid första kläckningen. Då kan det vara både billigare och smidigare att använda avvisande myggskydden, som inte fångar mygg utan skapar en skyddszon som håller myggen och knotten på bekvämt avstånd. Det finns apparater både för att ta med sig två olika typer av apparater.

OBS: I den här artikeln listar vi sex mördarmaskiner som kan vara värda att ta en närmare titt på. Två av produkterna – Predator Dynamic och Thermacell campinglampa – är dessutom testade av oss på redaktionen. 

Myggdödaren som gör jobbet

Myggdödare

Predator Dynamic är en myggfångare som använder sig av flera sätt för att attrahera blodsugarna. Myggdödaren efterliknar människan genom att luktämnen och koldioxidflödet imiterar vår utandningsluft. Gasolen driver en fläkt och ”landningsytan” är uppvärmd för att imitera hud.

Myggjagaren är även utrustad med uv-lampor för att dra till sig insekterna. I och med gasoldriften behövs ingen el vilket även gör den lämplig till svåråtkomliga områden. Vi testade maskinen under sommaren 2016 och hela testet finns att läsa här.

Produkt: Predator Dynamic
Cirkapris: Från 6 199 kronor hos Prisjakt.
Mer info: Myggfri.nu

Betyg 8 av 10