Moel Azp Myggzapper – kul pryl för mygghatare

Den här italienska pjäsen är för den som verkligen, verkligen, verkligen inte gillar myggor. Om du varit på semester i Italien känner du kanske igen ”Cri-Cri”-modellen som ofta finns i hem eller på restaurang.

Moel Azp Myggzapper

Det här är en bordsmodell för inomhusbruk som får pluspoäng bara för dess inbjudande och tillbakablickande formgivning. Här handlar det, kort och gott, om att steka mygguslingarna med elektricitet.

Som med alla andra lösningar av det här slaget så gäller även här att hålla småbarn och andra klåfingriga på behörigt avstånd från maskinen. Myggfällor har en nackdel: själva städandet, eller vi kanske ska kalla det saneringen, av myggornas kvarlevor. Och, om du är känslig, ljudet av mygg och andra nattflyn när de går en säker död till mötes.

Upp till cirka 10 kvadratmeter i verkansradie gör myggdödarburen vad den ska med viss bravur. Extra lampor kostar 79 kronor stycket, men vi har under några veckors tid inte märkt av någon försämring i ljusstyrka så uppgiften om 1 500 timmars drift verkar stämma.

Specifikationer

Teknik: Ljus och elstötar
Testad: Juni 2019
Vikt: 4,8 kg
Rek. pris: Cirka 1 035 kronor på Myggfri.nu
Mer info: Mo-el.

plus

Hyggligt effektiv
Kul pryl för mygghatare
Fin retrodesign

minus

Kräver nätanslutning
Måste rengöras
I det närmaste stationär

Betyg: 3 av 5