Silverline Myggfritt 25 – håller myggen på avstånd med högfrekvent ljud

Den här lösningen känns igen från semesterresor utomlands. Du pluggar helt enkelt in en dosa i lämpligt vägguttag. Skillnaden mot traditionella produkter är att du slipper insektsgifter i form av tabletter eller behållare som måste bytas en gång per dygn.

Silverline använder olika höga frekvenser av ljud som håller myggen på behörigt avstånd. Om du har ett eluttag på exempelvis balkongen eller terrassen går det bra att använda den där också, givet att den är under tak eller tas in då den inte används.

Silverline

Trots att dosan jobbar med högfrekvent ljud har vi inte märkt några störningar i våra öron eller hundarnas. Fronten har en steglös kontroll från ”Low” till ”High” som reglerar frekvenserna som apparaten skickar ut. I ”Low”-läge kan vi höra ett entonigt ”humljud” som vi dock vande oss snabbt vid. Om frekvensen ökas försvinner biljudet.

Omdöme

En klar fördel med den Silverline Myggfritt 25 att den är miljövänlig om vi bortser från den lilla elförbrukningen. Dosan ska klara upp till 25 kvadratmeter, men det är nog uppmätt i ett rum utan möbler eller andra hinder. I vårt test klarade Silverline Myggfritt 25 mindre utrymmen galant, medan utomhus blir max en sittplats och grill någorlunda myggfri. Observera att produkten är rekommenderad för användning inomhus.

Specifikationer

Teknik: Högfrekvent ljud
Testad: Juni 2019
Vikt: 8 gram
Rek.pris: Cirka 349 kronor
Mer info: Silverline har fler myggavvisande produkter i högre prisklasser. 
Pris: Från 319 kronor hos Prisjakt.

plus

Miljövänlig.
Lätt att installera.
Lång drifttid.

minus

Kräver nätanslutning.
Inte helt ljudlös.
Bäst i små utrymmen.

Betyg: 4 av 5