Zapper Bulb ger myggen en elektrisk stöt

Att använda enkla lampkäglor som myggfällor är vanligt i Asien. Zapper Bulb ansluts till en vanlig lampsockel av storleken E27. För tydlighetens skull ingår inte lamphållare och sockel.

Inuti lampans kägla finner vi en uppsättning med tvåwatts led-lampor. Dessa ger ett högintensivt ultraviolett ljus som lockar till sig mygg och även andra mindre insekter. Myggen får sig sedan en nätt elektrisk stöt som avslutar deras korta liv på jorden i förtid.

Zapper Bulb
Zapper Bulb.

På grund av konstruktionen är detta en produkt som endast lämpar sig för inomhusbruk. Vi skulle heller inte placera den på en sådan höjd att barn eller husdjur kommer åt den.

Under användning samlas naturligtvis myggkadaver i lampan. För att hålla den ren medföljer en liten borste, inte olik en som används för att rengöra rakapparater. Givetvis skruvas lampan av innan du är där och petar. Vi kunde även skaka ur myggliken utomhus hyfsat enkelt.

Omdöme

Zapper Bulb ska ta hand om 30 kvadratmeter, men det gjorde den inte i vårt test, snarare hälften. Å andra sidan är produkten så billig att det går att skaffa fler vid behov. Eftersom lösningen lockar till sig mygg fås bäst resultat om den en befinner sig bit bort från människor och djur, exempelvis i ett fönster eller i taket.

Specifikationer

Teknik: Ljus och elstötar
Testad: Juni 2019
Vikt: 0.08 kg
Pris: Cirka 159 kronor på Rusta
Mer info: Finns liknande produkter i flera nätbutiker utomlands.

plus

Billig.
Lätt att installera.
Ganska långdrifttid.

minus

Kräver nätanslutning.
Behöver rengöras.
Inte supereffektiv.

Betyg: 3 av 5