Torrentz.eu, en av världens största torrentsidor, har sagt “farväl” till sina miljoner användare. Metasökmotorn som själv inte hostade några torrents men länkade till andra sajter så som The Pirate Bay, har bestämt sig för att lägga ner sin verksamhet.

Sajten som grundades 2003 (några veckor före The Pirate Bay) har varit en återkommande spelare i torrent-communityt i över 13 år. Med miljoner besökare varje dag var den en av de allra populäraste torrentsajterna men under fredagen tog den eran slut, skriver Torrentfreak.

Torrentz stängde då ner sin sökfunktion och även om sidan ser ut som vanligt så finns en text där sajten refererar till sig själv i dåtid, “Torrrentz var en gratis, snabb och kraftfull sök-motor som kombineradee resultat från dussintals sökmotorer.”

Sajtens användare kan inte heller logga in längre utan möts då istället av meddelandet “Torrentz kommer alltid att älska dig. Farväl”.

Med nedstängningen av Torrentz.eu förlorar torrentcommunityt ytterligare en stor spelare då även den populära sjaten Kickasstorrents lade ner för tre veckor sedan.