Swift3

Dator

Det kanske låter som en självklarhet, men då en stor del av studierna numera är beroende av att du som student har tillgång till en dator blir det såklart mycket roligare att plugga på en riktigt bra dator. Vill du veta vilken dator som passar dig bäst? Vi har testat en uppsjö med olika bärbara. En av de senaste modellerna vi har testat under 10 000 kronor som imponerade på oss var Acer Swift 3, med bra prestanda och batteritid.

Acer Swift 3
Pris: Från 7 099 kronor hos Prisjakt.

Här hittar du några av våra test:

 

Ember
 

Bekämpa tröttheten

Större delen av studentens diet består i regel av någon typ av koffeinhaltig dryck. För att dryga ut CSN-bidraget är det en bra idé att ta med sig en termos hemifrån istället för att ständigt betala för det äckliga kaffeteriakaffet. Självklart kan vi inte tipsa om någon dum, vanlig termos, utan måste nämna detta supersmarta (och snygga) alternativ från Ember. Med en tillhörande app, som för övrigt även finns till Apple Watch, kan du kontrollera temperaturen på distans.

Ember Travel Mug
Pris: 149,95 dollar (cirka 1 300 kronor) hos Amazon.com.


Powerbank

Powerbank

Mobiltelefoner har en tendens att få slut på batterier, framförallt under extra långa och fruktansvärt tråkiga föreläsningar. Låt inte detta hindra dig att fortsätta spela Candycrush, det finns massor av powerbanks som hjälper dig hålla mobilen vid liv när du verkligen behöver det. När vi testade powerbanks tyckte vi den här från Linocell var en av de prisvärdare modellerna på marknaden just nu.

Linocell 5X Dual Powerbank 13000 mAh
Pris: 400 kronor hos Kjell och Company.

Vill du se ännu fler alternativ? Läs vårt stora test av powerbanks här!


Sandisk

Usb-sticka

Molnlagring i all ära, men det finns vissa tillfällen när fysisk lagring är att föredra. Ett smidigt och lagom stort usb-minne bör vara lika självklart i varje students ryggsäck som papper och penna! Det här minnet från Sandisk är pyttelitet men rymmer hela 128 GB, vilket torde vara tillräckligt för de flesta projekt.

Sandisk Cruzer Blade USB-minne 128 GB
Pris: 499 kronor hos Kjell och Company


wdmypassport
 

Säkerhetskopiera mera!

Ingen vill vara med om mardrömsscenariot att datorn med hela examensarbetet kraschar eller försvinner. Var på den säkra sidan och skaffa en extern hårddisk där du lagrar alla viktiga filer på. Det är dessutom ett väldigt bra sätt att frigöra lite lagringsutrymme från din dator för att få den att arbeta lite snabbare. Ett alternativ som imponerade på oss när vi testade flash-diskar var Samsung T3.

WD My Passport SSD
Pris: 930 kr (256 GB) hos Proshop.

Läs vårt test av externa hårddiskar här!


Moikit Gene vattenflaska
 

Smart vattenflaska

Att dricka vatten regelbunder är superviktigt under studieperioden för att hålla fokus uppe. Många tar med sig en gammal vanlig vattenflaska till lektionen, men tekniknörden måste så klart ha en smart vattenflaska! Gene från Moikit är fullsmockad med modern teknik som påminner dig att dricka, är totalt läcksäker och mycket mer. Med hjälp av den tillhörande appen för den statistik över din vattenkonsumtion.

Moikit Gene
Pris: 850 kronor hos CDON.


Böcker

Böcker

Alla studenter vet att så fort listan över kurslitteraturen dyker upp så försvinner samtliga exemplar av dessa titlar från biblioteken. Som tur är finns det många sajter som säljer kurslitteratur, ofta till ett betydligt billigare pris än den lokala bokhandeln. Här är några av sajterna som säljer böckerna du letar efter:
 


 
Hörlurar

E-bok

Svider ögonen efter för mycket läsande? Varför inte testa ett abonnemang på ljudböcker? Visserligen har kurslitteraturen inte riktigt hittat hit än, men många studier innehåller även skönlitteratur. Och sedan är det även ett utmärkt sätt att tillbringa pendlingen mellan hemmet och plugget.
 
Sony

Noise cancelling hörlurar

Har du också satt dig i den tysta delen av biblioteket i förhoppning om att få lite lugn och ro men upptäckt att andra studenter inte alltid är lika tysta? Eller bor du kanske i korridor och önskar att du kunde sätta dina grannar på ljudlös? Ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar är en riktigt bra investering, framförallt för långa studiestunder där du inte vill något annat än vara i fred. När vi testade Sonys WH-1000XM3 gav vi dem full pott på grund av deras otroligt effektiva brusreducering. Läs hela testet här!

Sony WH-1000X M3
Pris: 2 990 kronor hos Netonnet.

Läs hela vårt test av trådlösa hörlurar här


Streaming

Prenumeration Streamingtjänster

Alla studenter behöver en paus, och vad passar bättre än att säcka ihop i soffan och slötitta på valfri serie eller film? En eller flera streamingtjänster är därför ett måste för studenten. Här har vi samlat våra tips på filmer och serier inom alla genrer du måste se på de olika tjänsterna:


Bobby ryggsäck

Ryggsäck och fodral

Det är mycket som ska med till föreläsningarna, och dator och böcker väger en del. För ryggens skull ska du därför såklart investera i en riktigt bra ryggsäck att transportera allt i. Den här ryggsäcken är dessutom stöldsäker så att du kan ta med dig dina dyrgripar i kollektivtrafiken utan oro. Om du vill se ännu fler alternativ på snygga och praktiska väskor för din dator har vi skrivit ihop listor för de alternativ vi tycker är intressantast, både för Mac- och pc-användare.

Bobby anti stöld
Pris: 899 kronor hos Coolstuff


Kensingtonlås

Säkerhet är A och O!

Vi vill inte hålla på att skrämma dig i onödan. Men helt ärligt, du har väl ett lås till din cykel? Då bör du förstås ha ett lås till din dator. Speciellt när du är ute på vift hela tiden bland studiesalar och bibliotek. Det är inte att studenter är vidare tjuvaktiga, men att andra på besök i lokalerna kan vara det. Och tillfället gör tjuven. Så undvik att skapa dem med ett hederligt Kensington-lås.

Kensington Microsaver
Cirkapris:
29,99 euro (cirka 310 kronor) hos Amazon.de


Sovmask

Få till sömnen...

Sömn är kanske inte första prio för den som pluggar, men är ack så viktigt ändå! Det finns massor av prylar som hjälper dig att somna, bland annat den här smarta sovmasken med bluetooth som låter dig både stänga ute ljuset och lyssna på vad det nu är som får dig att bli sömnig.

Sovmask med Bluetooth-hörlurar
Pris: 399 kronor hos Coolstuff.


Philips

... och vakna lättare

Riktiga studenter och elever tycker det är jobbigt att gå upp på morgonen. Detta oavsett hur roligt det är att lära sig saker och utforska sin framtid. En ordentlig "wake-up-lampa" gör det lättare. Inte minst i mörkermården vi alla känner som Sverige där den kommande terminen har färre ljustimmar än kurspoäng att se fram emot. I brist på sol får vi därför hitta på vår egen. För många teknofober kan en sådan här pryl te sig lite märklig men oj vilken skillnad den gör. Inte minst mot en traditionell klockradio som istället vill väcka dig med morgonpratarnas ljudavgaser. Numera behöver det inte ens kosta skjortan. Praise the sun!

Philips Wake-up Light
Pris: 699 kronor hos CDON.