Enhandsläget

Google Keyboard

Telefoner är i dag mycket större än vad de brukade vara, och att manövrera tangentbordet kan upplevas som oerhört otympligt. Google Keyboard hjälper dig genom att erbjuda ett enhandsläge. Aktivera det genom att trycka och hålla in komma-tangenten och dra fingret till ikonen som håller en telefon i handen. Detta placerar tangenterna inom bättre räckvidd för din tumme, och du kan själv välja vilken sida du vill ha dem på. Lämna enhandsläget genom att trycka på de fyra pilarna vid sidan om tangentbordet.

Missa inte: Fem bästa tangentbords-apparna till IOS och Android


Avancerade gester

Google Keyboard

Att skriva med gester har varit möjligt länge. Vad du kanske inte är bekant med sedan tidigare är de avancerade gester som Google byggt in i sitt tangentbord. Nästa gång du fumlar med textmarkören, exempelvis, kan du ställa dig på rätt plats i en mening eller ett ord genom att svepa över mellanslags-tangenten. Det är oändligt mer precist än att dra runt det lilla handtaget.

En annan smidig gest låter dig dra med fingret åt vänster från sudda-knappen för att markera hela ord för radering i texten. Se till att Radera genom att svepa är aktiverat bara, genom att gå till inställningarna för svepskrivning. Dessa hittar du genom att hålla in komma knappen, gå in på kugghjulet, välja Inställningar för Googles tangentbord och Svepskrivning.


Höjdjustering

Google Keyboard

Androidenheter kommer i alla former och storlekar, vilket medför att standardtangentbordet kanske inte alltid skalas upp och ner på ett helt optimalt sätt. Till exempel tar kanske default-storleken upp onödigt mycket plats på din enorma smartphone/phablet. Det här kan du fixa genom att ta vägen Inställningar för Googles tangentbord > Inställningar > Tangentbordshöjd.


Kanter och teman

Google Keyboard

Google Keyboard fick sig en rejäl ansiktslyftning för ett tag sedan, för att matcha designestetiken i Android 5.0 och senare. Alla diggade inte den nya looken, men nya uppdateringar har utökat möjligheterna att ändra på det. Ta dig in på Inställningar för Googles tangentbord > Tema och välj stil och färg för hjärtans lust. Du kan till och med lägga en egen bild som bakgrund!


Numpad-layout

Google Keyboard

Sifferskrivning på ett touch-tangentbord är inte det roligaste. Google har tänkt på det, och inkluderat ett numeriskt tangentbord som fungerar i alla appar. För att slå på detta duttar du på tangenten för specialtecken längst ned till vänster. Tryck sedan på symbolen med siffrorna 1,2,3 och 4 för att komma till det numeriska tangentbordet.

Översättning: Billy Ekblom