Twitter säger att företaget sedan i februari stängt ner 235 000 konton för att de har uppmuntrat eller marknadsfört terroism. Något som får den totala siffran sedan juni 2015 att stiga till totalt 360 000.

“Vår svarstid för att stänga ner ett rapporterat konto, tiden de här konton finns på Twitter och antalet följare de hinner samla har alla minskat dramatiskt”, skriver Twitter i ett blogginlägg. “Vi har också gjort framsteg gällande att minska möjligheten för att de som stängs av inte genast kan komma tillbaka till platformen.”

Twitter har under längre tid kämpat med att få bort terrorinnehåll på tjänsten och har fått motta kritik från både rättsliga institutioner så väl som Twitter-anvädare.

Enligt The Washington Post har Twitter ökat sitt arbete genom att ha större arbetslag som ser över och utvärderar anmälda konton och även tagit fram nya verktyg för att hitta konton som förespråkar terrorism. Twitter säger också att de delar sin information med andra sociala medieföretag för att hjälpa dem identifiera terrorinnehåll.