Ny höst betyder ju nytt NHL-spel och 2016 utgör givetvis inte något undantag. Enkelt förklarat är NHL 17 ett kompetent hockeyspel. Dessutom märks flera intressanta nyhter utanför isen. Först och främst har vi ett nytt draftläge, där du får tolv rundor på dig att sätta ihop ditt drömlag. I varje runda får du välja en av fem slumpmässigt genererade spelare – och här gäller det att vara smart för att få ett så balanserat lag som möjligt. Det är frestande att gå för skickliga målsprutor, men då kommer ditt defensiv att bli lidande. Extra kul är att legendarer som Pavel Bure och Nicklas Lidström dyker upp om du har tur.

Förbättrat franschise-läge

I det klassiska Be A GM-läget har du tidigare fått styra ett lag till framgång från sidobåset, med spelarköp, taktiker och allt vad det innebär. Detta har nu genomgått en större metamorfos till att omfatta ansvaret över en hel franchise. Förutom den sedvanliga managerkontrollen kan du även styra över saker som biljettpriser, personalrekrytering och marknadsföring. En hel mängd nya finesser och funktioner som tar spelet betydligt närmare den beroendeframkallande Football Manager-serien och låter dig gå in "under huven" på ett lag mer än någonsin tidigare.

För den som spelar online i EASHL går det numera att personifiera laget i högre utstäckning. Allt eftersom ditt lag vinner kommer du få finare arenor att spela i. Kanske inte det viktigaste, men åtminstone en morot.

World Cup är här

I den länge bortprioriterade landslagsdelen av NHL finns numera World Cup representerat, med fullt licenserade tröjor. Inga fler dräkter med blaffiga flaggor på bröstet, med andra ord.

Är du hockeyfantast med ett gäng likasinnade vänner lär du med andra ord få en hel del underhållning för pengarna, oavsett om du spelar offline i tv-soffan eller grottar ner dig i det omfattande onlineläget EASHL. Med det sagt finns det flera stora brister i NHL 17, som hindrar det från att bli det där perfekta hockeyspelet vi drömmer om. För att strö salt i såren snackar vi om brister som den här serien har haft länge nu.

nhl 17