HBO är som bekant en av de flitigaste seriemakarna i världen och har genom åren släppt ifrån sig otaliga klassiker. De flesta finns så klart att se på HBO Max, och förutom de listade här nedan finns det massor du absolut inte får missa, som The Wire, Westworld, The Sopranos, Oz, Game of Thrones, Band of Brothers, True Detective och Deadwood – som alla är solklara fullpoängare.

Mer om streaming:


Peacemaker

Peacemaker

Peacemaker är den fristående serien om karaktären med samma namn, spelad av John Cena, som senast gick att se i filmen Suicide Squad. I den här tv-serien, som faktiskt överraskar med både humor, tragik och djup, måste han rädda världen från ”fjärilar”. En av de bättre tv-serierna som handlar om superhjältar. Innehåller även musik från svenska The Hellacopters!

Genre: Action
Betyg: 8,5
Se Peacemaker här på HBO Max


Raised by Wolves

Raised by Wolves

Ny säsong av Ridley Scotts science fiction-serie. Två androider får i uppdrag att uppfostra människobarn på en mystisk planet. Medan den spirande människokolonin hotar att slitas isär blir androiderna varse hur svårt det är att kontrollera människor. För er som inte sett den första säsongen kan vi rekommendera den med.

Genre: Drama, fantasy
Betyg IMDB: 7,5

Se Raised by Wolves här på HBO Max


Billions

Billions

Billions har fått en ny säsong. Serien handlar om farorna som finns i jakten på den amerikanska drömmen. I huvudrollerna ser vi den Oscarsnominerade och Golden Globe-vinnande Paul Giamatti och Emmy- och Golden Globe-vinnaren Damian Lewis.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Billions Här på HBO Max


Rick & Morty

Rick & Morty

Säsong 5 snurrar just nu på HBO. Följ den alkoholiserade forskaren Rick och hans lättpåverkade barnbarn Morty, som delar sin tid mellan familjeliv och interdimensionella resor. Vissa avsnitt är så komplicerade att det bara är att stänga av hjärnan och svepas med i handlingen, som är originell, intelligent, skruvad och framför allt rolig.

Genre: Galen tecknad science-fiction
Betyg IMDB: 9,2

Se Rick & Morty på HBO Max här


Extras HBO

Extras

Ricky Gervais spelar den bittre, sure och sarkastiske skådespelaren Andy Millman, som sa upp sig för fem år sedan i hopp om att nå framgång och pengar. Serien skildrar det tråkiga och enformiga livet som statist. I varje program får Andy Millman tillfälle att spela och göra bort sig inför en superstjärna. Vi kan utlova ömsom skämskudde ömsom gapskratt. Stephen Merchant, som även är medförfattare till Extras, stjäl ofta showen i den här komediserien. HBO Max strömmar nu två säsonger samt Christmas Special.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,3

Se Extras på HBO Max här


Doom Patrol HBO

Doom Patrol

Doom Patrol är en superhjälteserie som inte är stöpt i den vanliga formen. Den är finurlig, mystisk och högst mänsklig. Den drar sig inte för att tackla seriösa ämnen på ett fint sätt för att i nästa stund leverera action av högsta klass. Varje medlem i Doom Patrol har varit med om en olycka som givit dem övermänskliga förmågor, men som också gjorde dem ärrade och vanställda. Den här tv-serien har flugit alldeles för länge under radarn och förtjänar att bli uppmärksammad. Brendan Frasier, som gör rösten åt Robotman, skänker på ett magiskt vis nyans och känslor till en maskin som inte har ansiktsuttryck. Dessutom är soundtracket fantastiskt bra.

Genre: Action, drama
Betyg IMDB: 7,9

Se Doom Patrol på HBO Max här


Miracle Workers HBO

Miracle Workers

En komediserie av Simon Rich, som bland annat skrivit avsnitt till The Simpsons och varit manusförfattare på Saturday Night Live. Vi följer två änglar som har ansvaret för människors böner. Säsong ett handlar om ett vad med gud. Säsong två utspelar sig under medeltiden och säsong tre följer en predikant, en bandit och en präriefru i en vagnkonvoj 1844.

Genre: Komedi, drama
Betyg IMDB: 7,1

Se Miracle Workers på HBO Max här


Normal People

Normala människor (Normal People)

Serien som tog oss alla med storm 2020, baserad på succéboken med samma namn. Här får vi följa Marianne and Connell som växer upp i samma lilla stad i Irland. Genom åren kan de inte hålla sig ifrån varandra, samtidigt som de dras isär av distans, andra relationer och missförstånd. En rå och ocensurerad skildring av kärlek och att hitta sig själv under de första åren som vuxen.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,5

Se Normala människor på HBO Max här


The Undoing

The Undoing

Grace Fraser lever det perfekta livet på Manhattan, med en glammig tillvaro fylld av lyxiga event tillsammans med sin man, stjärnläkaren Jonathan Fraser, och deras son Henry. Allt rasar samman när Jonathan försvinner spårlöst och en av mammorna i Henrys klass hittas mördad. En psykologisk thriller där man inte kan lita på någon och vi sitter som på nålar in i den sista, skälvande minuten.

Genre: Thriller, drama
Betyg IMDB: 7,4

Se The Undoing på HBO Max här


HBO Nordic

I May Destroy you

Arabella är en lovande författare i London som vaknar upp med vaga minnen av ett övergrepp efter en kväll ute på nattklubb. Serien har hyllats av kritiker och tar upp viktiga frågor om samtycke och hur man går vidare efter en så traumatisk händelse.

Betyg IMDB: 7,9
Genre: Drama

Se I May Destroy you på HBO Max här


The Night Manager

The Night Manager

Baserad på spionromansveteranen John le Carrés bok Nattjänst. Jonathan Pine jobbar nattpasset på ett hotell i Kairo när han dras in i ett internationellt drama med vapen, korruption och mord. Tillsammans med Angela Burr i den brittiska underrättelsetjänsten infiltrerar han Richard Ropers, världens ondaste man och personen bakom de illegala vapenaffärerna, innersta krets.

Betyg IMDB: 8,1
Genre: Thriller, drama

Se The Night Manager på HBO Max här


Devs

Devs

Omtalade serien och senaste verket från Alex Garland (Annihilation, Ex Machina). Sergei och Lily jobbar på ett högt ansett teknikföretag i Silicon Valley. När Sergei försvinner efter att blivit befordrad bestämmer sig Lily för att gå till botten med vad som egentligen försiggår på den mytomspunna utvecklingsavdelningen Devs. Devs ställer svåra, filosofiska frågor till tittaren och tar upp allt från industrispionage till kvantfysik.

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Devs på HBO Max här!


Succcession

Succession

Serien alla pratar om! I den dysfunktionella familjen Roy förväntas patriarken Logan pensionera sig och lämna över ledarskapet av ett gigantiskt mediaimperium till sin son Kendall. När det inte blir som de tänkt sig utspelar sig ett avancerat maktspel bland familjemedlemmarna. Andra säsongen finns nu tillgänglig att streama på HBO.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Succession på HBO Max här!


Years

Years and Years

Tycker du om Black Mirror och andra dystopiska serier? Years and Years är som en perfekt blandning mellan dyster framtidsprofetia och brittiskt familjedrama. Familjen Lyons från Manchester lever sig igenom de kommande 15 åren med allt hårdare debattklimat, teknikframsteg, naturförstöring och världskrig.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Years and Years på HBO Max här!


Euphoria

Euphoria

Hyllade dramaserien med Zendaya i huvudrollen som Rue, en deprimerad tonåring som kämpar med allt vad det innebär att gå i gymnasiet i dagens samhälle samtidigt som hon försöker bli kvitt ett drogberoende. Det här är en välgjord serie som går under skinnet och berör.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Euphoria på HBO Max här!


The Act

The Act

En dramatiserad serie baserad på den sanna berättelsen om Gypsy Rose Blanchard och hennes mamma Dee Dee som lever i ett minst sagt destruktivt förhållande. Samtidigt som Gypsy går igenom puberteten inser hon att allt kanske inte är som hennes mamma har utmålat det att vara. En gripande historia som man knappt kan tro är sann.

Genre: Drama/Biografi
Betyg IMDB: 8,5

Se The Act hos HBO Max här!


Sharp objects

Sharp Objects

Tycker du om filmer som Gone Girl eller Kvinnan på tåget? Då är det här serien för dig! Här får vi följa reportern Camille som ska rapportera om ett mord på en flicka i hennes hemstad. Men allteftersom Camille undersöker fallet närmare spökar hennes egna förflutna allt mer och det blir svårare att göra ett objektivt arbete. Samtidigt får vi lära känna Camilles instabila mamma och trotsiga halvsyster.

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Sharp Objects på HB Max här


Handmaids Tale

The Handmaid's Tale

Få kan ha missat denna käftsmäll till serie vid det här laget. I en dystopisk framtid har en drastiskt sjunkande fertilitet bland mänskligheten lett till att USA blivit en totalitär stat med en kristen fundamentalistisk ledning. Offred är en av få fertila kvinnor i landet och hålls fången som slav vars enda uppdrag är att producera fler barn.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se The Handmaid's Tale på HBO Max här


Killing Eve

Killing Eve

Eve jobbar för Storbritanniens underrättelsetjänst när hon får nys om ett mord med en minst sagt fascinerande lönnmördare. Snart får även denna psykotiska lönnmördare reda på att Eve är henne i hälarna. Dessa två utvecklar en besatthet för varandra och det leder till att båda två blir involverade på ett intimt och personligt plan. En rå serie med en ständigt finurlig och komisk underton.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,4

Se Killing Eve på HBO Max här

Missa inte: Bäst på Netflix just nu


Big little lies

Big Little Lies

I ett överklassamhälle i norra Kalifornien lever tre kvinnor till synes det perfekta livet, med ordentliga barn och kärleksfulla relationer. Under den perfekta fasaden döljer sig dock svek, misshandel och övergrepp som bubblar upp till ytan och till slut urartar. I rollerna ser vi bland annat Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se Big Little Lies på HBO Max här


HBO Nordic

The Leftovers

Ett lysande exempel på att tittarsiffror inte avslöjar allt om en tv-series storslagenhet. Den här pärlan är skapad av Damon Lindelof (som bland annat skrev manus till Lost) och parhästen Tom Perrotta och behandlar tunga ämnen som tro, förlust och outhärdlig saknad. En småstadssheriff på gränsen till vansinne tvingas hantera konsekvenserna av ”The Sudden Departure”, en oförklarlig händelse som plockade bort 2 procent av världens befolkning från jordens yta i ett nafs. Var är de nu? Kommer de någonsin tillbaka?