Läs även:


Eddi Redmayne

The Theory of Everything

Ingen kan ha missat Stephen Hawkings betydelse för vetenskapen, men få har koll på vem mannen bakom de världsomvälvande teorierna egentligen är. I den här filmen får vi följa Stephens liv innan han blev världskänd fysiker, porträtterad av Eddie Redmayne som senare blev belönad med en Oscar för rollen.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,7

Se The Theory of Everything på HBO Nordic här!


Kopps

Kopps

I en liten svensk by har det inte hänt något brott på tio år, vilket innebär att man planerar att lägga ner polisstationen. För att rädda sina jobb bestämmer sig poliserna att iscensätta brottsligheten. En svensk komediklassiker signerad Josef Fares.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 6,8

Se Kopps på HBO Nordic här


Shutter Island

Shutter Island

Polis Teddy Daniels ska undersöka en prykiatrisk anläggning på Shutter Island. Snart börjar hans spöken från det förflutna ta över och det blir svårt att skilja på vad som egentligen är verklighet. En riktigt välgjord thriller med en oväntad twist.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,1

Se Shutter Island på HBO Nordic här


The Island

The Island

Lincoln Six Echo, spelad av Ewan McGregor (Star Wars, Moulin Rouge), lever i en steril koloni i detta framtidsscenario. Allt är planerat in i minsta detalj och var dag ser likadan ut. Hans högsta önskan är att få vinna det stora lotteriet so samtliga på kolonin är med i där priset är att åka till en ö där folk lever lyckliga lliv. Men hur ser världen där utanför ut egentligen? En spännande framtidsskildring med en riktigt bra twist!

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,9

Se The Island på HBO Nordic här


Zodiak

Zodiak

Deckare blir alltid ännu mer spännande när de är baserade på en verklig berättelse, och så är fallet Zodiak! Vi får följa poliser och journalister när de söker efter massmördaren som gång på gång lyckas fri från brottsplatsen, trots att denna skickar ledtrådar i krypterade brev till pressen. Baserat på berättelser om den ökände Zodiak-mördaren som härjade i San Fransisco under 60-/70-talet.

Genre: Thriller/deckare
Betyg IMDB: 7,7

Se Zodiak på HBO Nordic här