HBO är ju som bekant en av de flitigaste seriemakarna i världen, och har genom åren släppt ifrån sig otaliga klassiker. De flesta finns så klart att se på HBO Nordic, och förutom de listade här nedan finns det massor du absolut inte får missa, som The Wire, Westworld, The Sopranos, Oz, Game of Thrones, Band of Brothers, True Detective och Deadwood – som alla är solklara fullpoängare.

Mer om streaming:

Devs

Devs

Omtalade serien och senaste verket från Alex Garland (Annihilation, Ex Machina). Sergei och Lily jobbar båda två på ett högt ansett teknikföretag i Sillicon Valley. När Sergei försvinner efter att blivit befordrad bestämmer sig Lily för att gå till botten med vad som egentligen försiggår på den mytomstpunna utvecklingsavdelningen Devs. Devs ställer svåra, filosofiska frågor till tittaren och tar upp allt från industrispionage till kvantfysik.

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 7,8

Se Devs på HBO här!


Succcession

Succession

Serien alla pratar om! I den dysfunktionella familjen Roy förväntas patriarken Logan pensionera sig och lämna över ledarskapet av ett gigantiskt mediaimperium till sin son Kendall. När det inte blir som de tänkt sig utspelar sig ett avancerat maktspel bland familjemedlemmarna. Andra säsongen finns nu tillgänglig att streama på HBO.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Succession på HBO här!


Twin Peaks

Twin Peaks

Succeserien signerad David Lynch som gjorde en hel värld mörkrädd och sugen på körsbärspaj. Följ med till den lilla staden Twin Peaks där mordet på populära Laura Palmer förbryllar det lilla samhället. Dale Cooper från FBI tar tag i fallet med minst sagt udda metoder och inser snart att något övernaturligt är i farten. På HBO kan du nu inte bara strömma de första två säsongerna från början av 90-talet, utan även den tredje säsongen som utspelar sig 20 år senare. The owls are not what they seem...

Genre: Thriller/Drama/Skräck
Betyg IMDB: 8,8

Se Twin Peaks på HBO här!


Years

Years and Years

Tycker du om Black Mirror och andra dystopiska serier? Years and Years är som en perfekt blandning mellan dyster framtidsprofetia och brittiskt familjedrama. Familjen Lyons från Manchester lever sig igenom de kommande 15 åren med allt hårdare debattklimat, teknikframsteg, naturförstöring och världskrig.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Years and Years på HBO Nordic här!


Euphoria

Euphoria

Hyllade dramaserien med Zendaya i huvudrollen som Rue, en deprimerad tonåring som kämpar med allt vad det innebär att gå i gymnasiet i dagens samhälle samtidigt som hon försöker bli kvitt ett drogberoende. Det här är en välgjord serie som går under skinnet och verkligen berör, men ingenting för den som har svårt att hantera ångestfyllda serier.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,4

Se Euphoria på HBO Nordic här!


The Act

The Act

En dramatiserad serie baserad på den sanna berättelsen om Gypsy Rose Blanchard och hennes mamma Dee Dee som lever i ett minst sagt destruktivt förhållande. Samtidigt som Gypsy går igenom puberteten inser hon att allt kanske inte är som hennes mamma har utmålat det att vara. En gripande historia som man knappt kan tro är sann.

Genre: Drama/Biografi
Betyg IMDB: 8,5

Se The Act hos HBO Nordic här!


Sharp objects

Sharp Objects

Tycker du om filmer som Gone Girl eller Kvinnan på tåget? Då är det här serien för dig! Här får vi följa reportern Camille som ska rapportera om ett mord på en flicka i hennes hemstad. Men allteftersom Camille undersöker fallet närmare spökar hennes egna förutna allt mer och det blir svårare att göra ett objektivt arbete. Samtidigt får vi lära känna Camilles instabila mamma och trotsiga halvsyster.

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Sharp Objects på HB Nordic här


Handmaids Tale

The Handmaid's Tale

Få kan ha missat denna käftsmäll till serie vid det här laget. I en dystopisk framtid har en drastiskt sjunkande fertilitet bland mänskligheten lett till att USA blivit en totalitär stat med en kristen fundamentalistisk ledning. Offred är en av få fertila kvinnor i landet och hålls fången som slav vars enda uppdrag är att producera fler barn.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se The Handmaid's Tale på HBO Nordic här


Killing Eve

Killing Eve

Eve jobbar för Storbritanniens underrättelsetjänst när hon får nys om ett mord med en minst sagt fascinerande lönnmördare. Snart får även denna psykotiska lönnmördare reda på att Eve är henne i hälarna. Dessa två utvecklar en besatthet för varandra och det leder till att båda två blir involverade på ett intimt och personligt plan. En rå serie med en ständigt finurlig och komisk underton.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,4

Se Killing Eve på HBO Nordic här


Big little lies

Big Little Lies

I ett överklassamhälle i norra Kalifornien lever tre kvinnor den till synes det perfekta livet, med ordentliga barn och kärleksdulla relationer. Under den perfekta fasaden döljer sig dock svek, misshandel och övergrepp som bubblar upp till ytan och till slut urartar. I rollerna ser vi bland annar Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se Big Little Lies på HBO Nordic här


Parks and Rec

Parks and Recreation

Den här humorserien är ett måste för dig som älskar serier som The Office! I Parks and Recreation får vi följa den okuvligt optimistiska Leslie Nope på hennes väg genom politiken i det trångsynta och smått surrealistiska fiktiva staden. Serien blev omåttligt älskad när den sändes fram till 2015, och även om den tyvärr har fått sitt slut nu går de sju säsongerna fortfarande att se på HBO Nordic. I rollerna ser vi bland annat kända namn som Amy Poehler, Rob Lowe och Chris Pratt.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,6

Se Parks and Recreation på HBO Nordic härHBO Nordic

The Leftovers

Ett lysande exempel på att tittarsiffror inte avslöjar allt om en tv-series storslagenhet. Den här pärlan är skapad av Damon Lindelof (som bland annat skrev manus till Lost) och parhästen Tom Perrotta och behandlar tunga ämnen som tro, förlust och outhärdlig saknad. En småstadssheriff på gränsen till vansinne tvingas hantera konsekvenserna av “The Sudden Departure”, en oförklarlig händelse som plockade bort 2 procent av världens befolkning från jordens yta i ett nafs. Var är de nu? Kommer de någonsin tillbaka?

Missa inte: Bäst på Netflix just nu

Den inledande säsongen av The Leftovers skildrar ett samhälle som sammanbitet tvingas allt längre ned på knä, intensivt polariserat av olika övertygelser och livsåskådningar. The Leftovers har kämpat mot vikande tittarsiffror ända sedan start, mycket säkert på grund av hög abstraktionsnivå och bitvis långsamt tempo. Den som koncentrerar sig kommer dock att bli rikligt belönad. Säsong 3 har premiär någon gång under 2017 och är frukten av massiva protester från hängivna fans när serien hotades av nedläggning efter säsong 2.

Genre: Sci-fi/Thriller
Betyg IMDB: 8,2

Se The Leftovers på HBO Nordic här


HBO Nordic

Mr Robot

Hackning och informationsläckage är ju heta ämnen dessa dagar, och få serier har lyckats lika bra att skildra detta som Mr Robot. Handlingen tar plats i New York, där den unga programmeraren Eliots vardag vänds upp och ner efter en rad mystiska händelser. 

Genre: Drama/Thriller
Betyg IMDB: 8,6

Se Mr Robot på HBO Nordic här


HBO Nordic

Gomorrah

The Sopranos i all ära, men alla vet ju att den riktigt hårdkokta maffian återfinns i Neapel. Gomorrah är en becksvart serie om maffiafamiljernas kamp om tronen i en tillvaro där tragedin alltid lurar bakom nästa gathörn. Knappast något att visa upp för barnen, men förmodligen den mest naturtrogna skildringen av organiserad brottslighet någonsin.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,7

Se Gomorrah på HBO Nordic här


HBO Nordic

The Night Of

För seriepuritaner är The Night Of inte någon ny bekantskap – serien är baserad på Peter Moffats Criminal Justice från 2008. Det här är dock något så ovanligt som en nyversion som faktiskt bräcker originalet. Stämningen är närmast ångestfylld – vi fick lov att pausa stup i kvarten för att orka titta klart – och handlingen kommer hålla dig på helspänn från första till sista bildrutan. Tv-historia? Ja, om tio år lär vi nämna denna i samma andetag som de allra tyngsta serierna.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,6

Se The Night of på HBO Nordic här

Google Chromecast (3rd Generation)

Bästa pris just nu: 390 kr