HBO är ju som bekant en av de flitigaste seriemakarna i världen, och har genom åren släppt ifrån sig otaliga klassiker. De flesta finns så klart att se på HBO Nordic, och förutom de listade här nedan finns det massor du absolut inte får missa, som The Wire, The Sopranos, Oz, Game of Thrones, Band of Brothers, True Detective och Deadwood – som alla är solklara fullpoängare.

The Act

The Act

En dramatiserad serie baserad på den sanna berättelsen om Gypsy Rose Blanchard och hennes mamma Dee Dee som lever i ett minst sagt destruktivt förhållande. Samtidigt som Gypsy går igenom puberteten inser hon att allt kanske inte är som hennes mamma har utmålat det att vara. En gripande historia som man knappt kan tro är sann.

Genre: Drama/Biografi
Betyg IMDB: 8,5

Se The Act hos HBO Nordic här!


Sharp objects

Sharp Objects

Tycker du om filmer som Gone Girl eller Kvinnan på tåget? Då är det här serien för dig! Här får vi följa reportern Camille som ska rapportera om ett mord på en flicka i hennes hemstad. Men allt eftersom Camille undersöker fallet närmare spökar hennes egna förutna allt mer och det blir svårare att göra ett objektivt arbete. Samtidigt får vi lära känna Camilles instabila mamma och trotsiga halvsyster.

Genre: Thriller/Drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Sharp Objects på HB Nordic här


Handmaids Tale

The Handmaid's Tale

Få kan ha missat denna käftsmäll till serie vid det här laget. I en dystopisk framtid har en drastiskt sjunkande fertilitet bland mänskligheten lett till att USA blivit en totalitär stat med en kristen fundamentalistisk ledning. Offred är en av få fertila kvinnor i landet och hålls fången som slav vars enda uppdrag är att producera fler barn.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se The Handmaid's Tale på HBO Nordic här


Killing Eve

Killing Eve

Eve jobbar för Storbritanniens underrättelsetjänst när hon får nys om ett mord med en minst sagt farscinerande lönnmördare. Snart får även denna psykotiska lönnmördare reda på att Eve är henne i hälarna. Dessa två utvecklar en besatthet för varandra och det slutar med att båda två blir involverade på ett intimt och personligt plan. En rå serie med en ständigt finurlig och komisk underton.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,4

Se Killing Eve på HBO Nordic här


Last Week Tonight

Last Week Tonight

Du har säkert stött på John Oliver i dina sociala medier-flöden innan. Den exentriska, sarkastiska och otroligt roliga engelsmannen har tagit världen med storm med sin träffsäkra satir om världen vi lever. Varje vecka tar han upp ett nytt ämne, inte helt sällan är det ett samhällsproblem du aldrig hört talas om eller en helt ny vinkel på ett problem du var väl medveten om, och berättar om det ingående. Perfekta programmet för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer, samtidigt som det är väldigt underhållande såklart.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 9

Se Last Week Tonight på HBO Nordic här


Who is america

Who is America?

Sacha Baron Cohen slog igenom med filmen Borat och är tillbaka igen med ännu ett provokativt och minst sagt kontroversiellt verk. I den här serien går Cohen undercover för att ta reda på vad diverse politiker, profiler och andra inom kultureliten egentligen tycker om vissa frågor. Hittills har en uppsjö av olika framstående personer tvingats erkänna att de blivit lurade att säga helt bisarra påståenden av komikern, som att treåringar bör ha vapen och vilket som var deras favoritkrig.

Genre: Komedi/Satir
Betyg IMDB: 8,6

Se Who is America? på HBO Nordic här


Big little lies

Big Little Lies

I ett överklassamhälle i norra Kalifornien lever tre kvinnor den till synes det perfekta livet, med ordentliga barn och kärleksdulla relationer. Under den perfekta fasaden döljer sig dock svek, misshandel och övergrepp som bubblar upp till ytan och till slut urartar. I rollerna ser vi bland annar Nicole Kidman, Alexander Skarsgård och Reese Witherspoon.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se Big Little Lies på HBO Nordic här


Westworld

Westworld

I en framtida värld underhåller sig människor med att åka iväg till ett High Chaparall-liknande nöjesfält med Westerntema befolkat av ruskigt människoliknande robotar. Här är allt tillåtet, vilket gör att människornas grymmaste begär kommer till ytan samtidigt som vissa av robotarna börjar misstänka att det finns en värld där utanför…

Genre: Sci-fi
Betyg IMDB: 9

Se Westworld på HBO Nordic här


HBO Nordic

Fear the Walking Dead

Det här är serien för alla The Walking Dead-fans som undrade vad tusan som hände under de dygn som kastade ned världen i en brinnande zombieapokalyps. Spin-offen följer en grupp individer som tillsammans möter det annalkande kaoset i Los Angeles och försöker fundera ut på hur de ska fly undan det. Ömsesidig tillit finns inte inom gruppen, som plågas av ännu fler interna konflikter än The Walking Dead-gänget och inte alls verkar ha samma finess och skärpa när det kommer till överlevnad.

Ett måste för zombie- och survivalfantaster som kräver mer. Läs vår recension av Fear The Walking deads andra säsong här!

Genre: Action/Skräck
Betyg IMDB: 7

Se Fear the Walking Dead på HBO Nordic här


Parks and Rec

Parks and Recreation

Den här humorserien är ett måste för dig som älskar serier som The Office! I Parks and Recreation får vi följa den okuvligt optimistiska Leslie Nope på hennes väg genom politiken i det trångsynta och smått surrealistiska fiktiva staden . Serien blev omåttligt älskad när den sändes fram till 2015, och även om den tyvärr har fått sitt slut nu går de sju säsongerna fortfarande att se på HBO Nordic. I rollerna ser vi bland annat kända namn som Amy Poehler, Rob Lowe och Chris Pratt.

Genre: Komedi
Betyg IMDB: 8,6

Se Parks and Recreation på HBO Nordic här


HBO Nordic

Penny Dreadful

Går du igång på varulvar, Dr Frankenstein, Dracula och ockulta sekter lär Penny Dreadful passa utmärkt. Här ser vi utmärkt skådespeleri av bland andra Josh Hartnett, Eva Green och Timomty Dalton. Och allt är förlagt i ett lika mörkt som mysigt London. Nyligen gick den tredje och sista säsongen i mål, och det är därmed ett bra tillfälle att streckkolla över en helg.

Genre: Skräck/Fantasy
Betyg IMDB: 8,2

Se Penny Dreadful på HBO Nordic här


HBO Nordic

The Leftovers

Ett lysande exempel på att tittarsiffror inte avslöjar allt om en tv-series storslagenhet. Den här pärlan är skapad av Damon Lindelof (som bland annat skrev manus till Lost) och parhästen Tom Perrotta och behandlar tunga ämnen som tro, förlust och outhärdlig saknad. En småstadssheriff på gränsen till vansinne tvingas hantera konsekvenserna av “The Sudden Departure”, en oförklarlig händelse som plockade bort 2 procent av världens befolkning från jordens yta i ett nafs. Var är de nu? Kommer de någonsin tillbaka?

Missa inte: Bäst på Netflix just nu

Den inledande säsongen av The Leftovers skildrar ett samhälle som sammanbitet tvingas allt längre ned på knä, intensivt polariserat av olika övertygelser och livsåskådningar. The Leftovers har kämpat mot vikande tittarsiffror ända sedan start, mycket säkert på grund av hög abstraktionsnivå och bitvis långsamt tempo. Den som koncentrerar sig kommer dock att bli rikligt belönad. Säsong 3 har premiär någon gång under 2017 och är frukten av massiva protester från hängivna fans när serien hotades av nedläggning efter säsong 2.

Genre: Sci-fi/Thriller
Betyg IMDB: 8,2

Se The Leftovers på HBO Nordic här


HBO Nordic

Mr Robot

Hackning och informationsläckage är ju heta ämnen dessa dagar, och få serier har lyckats lika bra att skildra detta som Mr Robot. Handlingen tar plats i New York, där den unga programmeraren Eliots vardag vänds upp och ner efter en rad mystiska händelser. 

Genre: Drama/Thriller
Betyg IMDB: 8,6

Se Mr Robot på HBO Nordic här


HBO Nordic

Gomorrah

The Sopranos i all ära, men alla vet ju att den riktigt hårdkokta maffian återfinns i Neapel. Gomorrah är en becksvart serie om maffiafamiljernas kamp om tronen i en tillvaro där tragedin alltid lurar bakom nästa gathörn. Knappast något att visa upp för barnen, men förmodligen den mest naturtrogna skildringen av organiserad brottslighet någonsin.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,7

Se Gomorrah på HBO Nordic här


HBO Nordic

The Night of

För seriepuritaner är The Night of inte någon ny bekantskap – serien är baserad på Peter Moffats Criminal Justice från 2008. Det här är dock något så ovanligt som en nyversion som faktiskt bräcker originalet. Stämningen är närmast ångestfylld – vi fick lov att pausa stup i kvarten för att orka titta klart – och handlingen kommer hålla dig på helspänn från första till sista bildrutan. Tv-historia? Ja, om tio år lär vi nämna denna i samma andetag som de allra tyngsta serierna.

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 8,6

Se The Night of på HBO Nordic här