>> Här hittar du bästa skräckisarna (och andra guldkorn) på Netflix, Viaplay, och C more

Channel Zero

Channel Zero

Varför nöja sig med en film när det finns hela serier inom skräckgenren? Channel Zero ägnar var och en av sina fyra säsonger till en enskild creepy pasta, det vill säga en rysare som ofta spridits på nätet. Channel Zero har efter sina fyra säsonger numera rykte om sig att vara bland det läskigaste som finns att streama.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 7,2

Se Channel Zero på HBO Nordic här


Sjätte sinnet

Sjätte sinnet

Om du inte redan har sett denna klassiska mysrysare är det definitivt dags nu! Bruce Willis spelar barnpsykologen som får i uppdrag att ha hand om en liten pojke som säger sig kunna se döda människor. En rörande berättelse som bör ses innan den blir spoilad!

Genre: Rysare/Drama
Betyg: 8,1

Se Sjätte sinnet på HBO Nordic här


Castle Rock

Castle Rock

Stephen King-fans se hit! I den här serien samlas flera av succéförfattarens alster i en och samma stad. I staden Castle Rock hittas en försvunnen pojke på isen 1991. 27 år börjar mystiska företeelser dyka upp när fängelset Shawshank öppnar upp en sedan länge nerlagd flygel. Första säsongen finns tillgänglig i sin helhet på HBO Nordic, andra säsongen kommer börja sändas den 23 oktober i år.

Genre: Skräck
Betyg: 7,7

Se Castle Rock på HBO Nordic här


Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in

Någonting så ovanligt som en svensk skräckfilm – och bra dessutom! I Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists succéroman får vi följa Oskar i 80-talets Blackeberg. När Eli flyttar in i lägenheten bredvid börjar en vänskap spira. Föga anar han att Eli är allt annat än en vanlig flicka.

Genre: Thriller/Rysare
Betyg IMDB: 7,9

Se Låt den rätte komma in på HBO Nordic här


Insidious

En klassisk skräckfilm som innehåller allt en riktig rysare ska göra: En familj som flyttar in i ett nytt hus, mysiska röster, besatta barn, läskiga tanter och gubbar och såklart en demon. Filmen blev en sån succé att den numera fått flera uppföljare.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,8

Se Insidious på HBO Nordic här