>> Här hittar du bästa filmerna på Netflix, Viaplay, och C more

Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in

Någonting så ovanligt som en svensk skräckfilm – och bra dessutom! I Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists succéroman får vi följa Oskar i 80-talets Blackeberg. När Eli flyttar in i lägenheten bredvid börjar en vänskap spira. Föga anar han att Eli är allt annat än en vanlig flicka.

Genre: Thriller/Rysare
Betyg IMDB: 7,9

Se Låt den rätte komma in på HBO Nordic här!


Sleepy hollow

Sleepy Hollow

Tim Burtons mysrysare om Ichabod Crane som åker till lilla staden Sleepy Hollow för att utreda tre brutala mord. Enligt legenden är det ingen mindre än den fasansfulla vålnaden Den huvudlösa ryttaren som hemsöker staden och halshugger invånarna. Kan detta verkligen stämma och i så fall – vem ger ryttaren order?

Genre: Rysare/Fantasy
Betyg IMDB: 7,4

Se Sleepy Hollow på HBO Nordic här!


Insidious

En klassisk skräckfilm som innehåller allt en riktig rysare ska göra: En familj som flyttar in i ett nytt hus, mysiska röster, besatta barn, läskiga tanter och gubbar och såklart en demon. Filmen blev en sån succé att den numera fått flera uppföljare.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,8

Se Insidious på HBO Nordic här!


Shaun of the Dead

Shaun of the Dead

Hur skulle det gå för en klassisk brittisk liten by om den drabbades av en plötslig zombie-epidemi? I första delen av vad som senare skulle kallas Cornetto-trilogin får vi följa Shaun när han försöker överleva attacker från levande döda samtidigt som han vill vinna tillbaka sitt ex. En perfekt zombiekomedi för dig som letar efter något som inte vill ha någonting för läskigt.

Genre: Komedi/Zombie
Betyg IMDB: 7,9

Se Shaun of the Dead på HBO Nordic här


The Purge

The Purge
Är spöken inte din grej? Ingen fara, filmer kan vara nog så skrämmande ändå! The Purge utspelar sig i ett USA där man kommit fram till att bästa sättet att motverka brott är att införa en natt om året där alla får begå vilket brott som helst och förbli ostraffad. I filmen får vi följa en familj som försöker hålla sig säkra under denna mardrömsnatt samtidigt som inkräktare försöker ta sig in i deras armerade hem. I rollerna ser vi bland annat Ethan Hawke (Gattaca) och Lena Headley (Game of Thrones)

Genre: Thriller
Betyg IMDB: 5,7

Se The Purge på HBO Nordic här