Här listar vi klassiska och kultförklarade titlar som helt enkelt måste ses både en och två gånger.


Taxi Driver

Taxi Driver

Filmen som satte numera legendariska Robert De Niro på kartan och där den klassiska repliken ”you talking to me?” har sitt ursprung. Här spelar han taxichauffören Travis Bickle som flyttat tillbaka till New York efter Vietnamkriget. I sin ensamma tillvaro blir han allt mer övertygad om hur världen förfallit och blir övertygad om att han ensam ska lyckas göra New York vackert igen.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,3

Se Taxi Driver på HBO Nordic här


Saving Private Ryan

Rädda menige Ryan

Steven Spieldbergs hyllade skildring av invasionen av Normandie under Andra världskriget med Tom Hanks i huvudrollen. Här får vi följa när ett gäng amerikanska soldater som skickas för att rädda en amerikansk soldat.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,6

Se Rädda menige Ryan på HBO Nordic här


Grease

Grease

Få musikaler har fått så stort genomslag som Grease när den kom i slutet på 70-talet. Se John Travolta och Olivia Newton-John dansa sig igenom klassiska nummer som Summer Nights och You're the One That I Want.

Genre: Musikal
Betyg IMDB: 7,2

Se Grease på HBO Nordic här


Forrest Gump

Forrest Gump

Klassikern med Tom Hanks i huvudrollen som otroligt älskvärda Forrest Gump med en livshistoria som ingen annan. Om du mot all förmodan inte har sett den här klassiskern är det definitivt dags!

Genre: Drama
Betyg IMDB: 8,8

Se Forrest Gump på HBO Nordic här