Nu är det bara några veckor kvar tills vi kan se skidåkare från hela världen stava sig fram genom Dalarna i Vasaloppet. Om du är en av dem som åker utomlands på sportlovet, vidare det är på skid- eller solsemester, kan du tyvärr stöta på patrull då många av de svenskproducerade programmen enbart går att streama från Sverige. Däribland Vinterstudion där Vasaloppet sänds.

Det finns som tur är ett sätt att fortfarande få tillgång till dessa program. Genom att använda en vpn-tjänst kan du låtsas befinna dig hemma i Sverige, oavsett var du är i världen.

Men vill man investera i en vpn-tjänst vill man såklart inte köpa grisen i säcken utan en välfungerande tjänst som låter dig streama så smidigt och bekvämt som möjligt. Vi har testat en uppsjö av de största tjänsterna på marknaden och fyller kontinuerligt på i vårt stora vpn-test.

Här nedan har vi listat de tjänsterna som har gett oss best surfhastighet på svenska servrar när vi har testat dem. Eftersom hastighet inte är allt utan även prestanda överlag har vi enbart inkluderat tjänster som har fått betyg 7 eller högre i vårt test.

Läs också: Så ser du amerikanska Netflix i Sverige


F-secure

F-Secure Freedome

Snabbast hastighet på svenska servrar i vårt test har denna vpn-tjänst från vårt grannland Finland! Plus i kanten även för det relativt låga priset och att vi kan använda tjänsten gratis i fem dagar. Dock sparas vissa loggar och vi har inte tillgång till amerikanska Netflix.

Snitthastighet svensk server: 110 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris vid helårsabonnemang: 39 kronor per månad (3 enheter), 47 kronor per månad (5 enheter) eller 58 kronor per månad (7 enheter).

Ladda ner Freedome här

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Cyberghost

Bra valCyberghost

Alternativet för dig som inte behöver massa extra funktioner utan helt enkelt vill ha en lättanvänd vpn-tjänst som inte krånglar till ett rimligt pris. Inte nog med det, här får du även tillgång till BBC:s utbud och amerikanska Netflix.

Snitthastighet svensk server: 105 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris vid månadsbetalning: 118 kronor (13 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 25 kronor (2,75 dollar) per månad (just nu ingår ett halvår till i priset)
Övriga prisalternativ: Halvår (8 dollar/74 kronor per månad).

Ladda ner Cyberghost här!

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

Norton

Norton Wifi Privacy

Om du letar efter ett billigt och snabbt alternativt är Norton Wifi Privacy kanske någonting för dig. För 25 kronor i månaden får du en vpn-tjänst som inte bara ger dig tillgång till Sveriges public service, utan även Storbritanniens.

Snitthastighet svensk server: 102 Mbit/s, svarstid 5 ms.
Pris vid helårsabonnemang:  25 kronor per månad.

Ladda ner Norton Wifi Privacy här

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Nord VPN

Nord VPN

Nord VPN är en av de största vpn-tjänsterna på marknaden med över 5 000 servrar runt om i världen. Em av länderna de erbjuder är såklart Sverige. Inte nog med det, vi får även tillgång till amerikanska Netflix och Brittiska BBC Iplayer. Förutom det stora utbudet av servrar finns det även massor av olika specialfunktioner att använda, såsom möjligheten att surfa med dubbel vpn.

Snitthastighet svensk server: 99 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris vid månadsbetalning: 111 kronor (11,95 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang:  65 kronor (6,99 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Två år (37 kronor/3,99 dollar per månad) och tre år (28 kronor/2,99 dollar per månad).

Ladda ner Nord VPN här

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Windscribe

Windscribe

Vill du bara betala för det du använder? Windscribe låter dig skräddarsy den vpn-lösning som du vill ha. Det här gör att tjänsten potentiellt kan bli ett riktigt kap. Windscribe kommer även med ibyggd Kill switch och snabba surfhastigheter på svenska servrar.

Snitthastighet svensk server: 99 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Pris vid månadsbetalning: 81 kronor (9 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 37 kronor (4,08 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: Skräddarsydda abonnemang där varje land som läggs till kostar 9 kronor (1 dollar) extra.

Ladda ner Windscribe här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Dold
Bra val

Dold.se

Dold är en svensk vpn-tjänst som är bantad i såväl antal serverländer som funktioner. Men vad gör väl det om det enda du ska använda tjänsten till är att kolla på SVT Play? I och med att Dold även har servrar i Storbritannien och USA betyder det att du kan se på BBC Iplayer och komma åt amerikanska Netflix.

Snitthastighet svensk server: 95 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris vid månadsbetalning: 49 kronor per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 37 kronor per månad.
Övriga prisalternativ: Tre månader (43 kronor per månad).

Ladda ner Dold.se här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10