Ska du åka utomlands i vinter men vill fortsatt kunna se på svensk tv? Mycket material som sänds på våra svenska kanaler finns tillgängliga på kanalernas sajter, men är blockerade för enbart tittar i Sverige. Som tur är finns det ett sätt att fortfarande få tillgång till dessa program. Genom att använda en vpn-tjänst kan du låtsas befinna dig hemma i Sverige, oavsett var du är i världen.

Missa inte: Filmer och serier du måste streama på C more just nu!

Men tänker du investera i en vpn-tjänst vill du så klart inte köpa grisen i säcken. Vi har testat en uppsjö av de största tjänsterna på marknaden och fyller kontinuerligt på i vårt stora vpn-test som du kan läsa här!

Här nedan har vi listat de tjänsterna som har gett oss bäst snitthastighet på svenska servrar när vi har testat dem. Eftersom hastighet inte är allt utan även prestanda överlag har vi enbart inkluderat tjänster som har fått betyg 7 eller högre i vårt test. Tjänsterna är primärt på betyg och sekundärt på hastighet.

Läs också: Så ser du amerikanska Netflix i Sverige


Cyberghost

PC för Alla Bäst i testCyberghost

Alternativet för dig som inte behöver massa extra funktioner utan helt enkelt vill ha en lättanvänd vpn-tjänst som inte krånglar till ett rimligt pris. Inte nog med det, här får du även tillgång till BBC:s utbud och amerikanska Netflix.

Testa Cyberghost här!

Snitthastighet svensk server: 165 Mbit/s, svarstid 10 ms
Pris: Från 2,64 euro (28 kronor) per månad beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här!

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

Dold
Bra val

Dold.se

Dold.se är en svensk tjänst som är bantad i såväl antal serverländer som funktioner. Men vad gör väl det om det enda du ska använda tjänsten till är att kolla på SVT Play? I och med att Dold.se även har servrar i Storbritannien och USA betyder det att du kan se på BBC Iplayer och komma åt amerikanska Netflix.

Testa Dold.se här!

Snitthastighet svensk server: 95 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris: Från 37 kronor per månad beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Strong vpn

Bra valStrong VPN

En av de snabbaste hastigheterna på svenska servrar har vi fått med Strong VPN! Här kan vi även dela med oss av abonnemanget till 12 andra användare. Dessvärre är Strong VPN även ett av de dyrare alternativen på marknaden just nu. Läs hela testet här!

Ladda ner Strong vpn här!

Snitthastighet svensk server: 122 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris: Från 55 kronor (5,83 dollar) i månaden beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här!


Windscribe

Windscribe

Bra valVill du bara betala för det du använder? Då kanske Windscribe är någonting för dig! Här kan du välja att bara betala för det landet du är intresserad av att surfa via, till exempel Sverige i det här fallet. Läs hela testet här!

Testa Windwcribe här!

Snitthastighet svensk server: 99 Mbit/s, svarstid 4 ms.
Pris: Från 37 kronor (4,08 dollar) per månad alternativt skräddarsydda abonnemang där varje land som läggs till kostar 9 kronor (1 dollar) extra. Se fler prisalternativ här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

F-secure

F-secure

F-secure är av de tjänster vi har testat den vpn som erbjuder snabbast uppkoppling till svenska servrar på hela 110 Mbit/s i snitthastighet. Även amerikanska och brittiska servrar swishar förbi. Extra plus i kanten då vi kan testa en fem dagars demoversion utan att ens behöva skapa ett konto.

Testa F-secure här!

Snitthastighet svensk server: 110 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris: 39 kronor per månad beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Norton

Norton Wifi Privacy

Letar du efter en billig och snabb vpn-tjänst kanske Nortons vpn tjänst är något för dig. Här får vi ganska sparsmakat extrafunktioner, såsom kill switch eller möjligheten att tunnla ipv6-trafik, men det kanske å andra sidan inte är det du är ute efter om du vill strömma svensk tv i utlandet?

Ladda ner Norton Wifi Privacy här!

Snitthastighet svensk server: 102 Mbit/s, svarstid 5 ms
Pris: 25 kronor per månad.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

Nordvpn

Nord

Av alla tjänster vi har testat är Nord VPN den största, med över femtusen servrar i sextio olika länder. Förutom SVT får du även till gång till amerikanska Netflix och BBC Iplayer. Här hittar vi även massor av roliga funktioner, såsom möjlighet att surfa med dubbel vpn. Självklart finns även kill switch.

Testa Nord VPN här!

Snitthastighet svensk server: 99 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Pris: Från 28 kronor (2,99 dollar) per månad beroende på abonnemang. Se fler prisalternativ här!

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10