Dantracker Safety Guard GPS: Långlivad klassiker med nya finesser

Dantracker Safety Guard GPS tracker

Den här spårsändaren skiljer sig i flera avseenden mot de andra i testet. För det första är den större, rent volymmässigt. För det andra går batteriet i enheten inte att ladda upp. Sändaren skickar sin position endast när den varit i rörelse och sedan åter kommer i vila. Detta innebär att trackerns batteri räcker länge utan att behöva laddas. I den senaste modellen kan det inbyggda batteriet räcka upp till hela 15 år, mot tidigare 10. När apparaten väl är uttjänt kommer sannolikt värdet på det den bevakar att ha sjunkit rejält, gissar vi.

Den batterisparande tekniken innebär också att den inte uppdaterar supersnabbt när du startar appen. Vi upplevde inga direkta problem med det eftersom vi menar att produkten lämpar sig bättre för att spåra fordon och egendom, snarare än husdjur och personer. Vi har förstått att sändaren är populär bland exempelvis båt-, -motor och husvagnsfolk, vilket verkar mycket logiskt.

Precisionen på lokaliseringen är som bäst nere på 10-20 meters exakthet, men det gäller att inte ha för bråttom när du aktiverar appen och vill ha tag på din saknade pryl. Du blir dock direkt visad var sändaren senast var aktiv så helt ute och famlar är du aldrig.

Dantracker Safety Guard GPS app

Tuff och vattentät

Eftersom enheten saknar allt vad gäller reglage, lampor och knappar så är det en tuff, vattentät rackare. Det finns även en systermodell med magnetfäste för att fästa på till exempel fordon. Det går dock att stänga av enheten via appen i din mobil.

En nyhet sedan vi testade produkten senast är att tillverkaren har skrotat betalappen med efternamnet Pro. Det betyder att du kan ställa in virtuella staket i standardappen som är kostnadsfri. Appen har inte det mest moderna gränssnittet, men samtidigt gör den jobbet. En lite gömd finess är att du kan trycka på sändarens ikon i appen och sedan få fram snabbaste väg till där den befinner sig.
 M3 Bäst i test

Omdöme

Med sitt tåliga yttre och sin nästan sjukt långa batteritid är Dantracker Safety Guard GPS Tracker IA testets vinnare – ett mycket bra val för dig med egendom som är värd att kunna hittas om det på något sätt försvunnit.

Fakta Dantracker Safety Guard GPS Tracker IA

Kontakt: dantracker.se
Testad: December 2019
Plattform: Android, IOS, webb.
Storlek: Längd 202 mm, diameter 25 mm.
Vikt: 140 gram.
Batteritid: Upp till 15 år.
Laddare: Ingen.
Arbetstemperatur: -40 till +85 grader.
Vattentålighet: IP68, vattentät.
Geofence: Ja, flera olika.
Pris datatrafik: 100 kr/mån vid månadsabonnemang. En månad ingår. 80 kr/mån vid helår.
Fungerar i: Alla länder med gsm-nät.
Pris: 2 495 kronor.

plus

Behöver inte laddas.
Vattentät.
Robust.

minus

Ganska otymplig.
En smula seg i starten.
Lite bökig app.